Nou cop dur a Altea per al Dénia Bàsquet i el seu camí a la permanència

29 2021 abril - 14: 37

El partit entre el sènior masculí de primera nacional d'el Dénia Bàsquet i l'Altea va ser des de l'inici un pols entre els dos equips intentant imposar el ritme de partit que més els convenia. Els de casa buscaven treure partit del seu superior joc interior, mentre els deniers intentaven accelerar la trobada per evitar la congestió de les zones.

Això va provocar una primera part amb molta anotació (43-45), després de recuperar els de Bernardo Sanz un primer avantatge de deu punts obtinguda pels locals.

Només començar la segona part, Altea va recuperar aquesta mateixa avantatge aprofitant els únics instants de dubte dels seus rivals en tot el partit.

L'equip però va aconseguir donar el pas endavant que se li ha demanat a gairebé totes les sortides realitzades d'aquesta temporada. Va confiar en els seus millors armes, va treballar unit en els dos costats de camp i va tornar a igualar el partit quan s'entrava a la recta final de la mateixa.

Diversos rebots ofensius dels locals, units al seu encert en el tir exterior van acabar decantant el partit de la banda local. Però el que és indubtable és que tot i la derrota de l'Dénia Bàsquet, que passen per ser la plantilla més jove de la categoria, arriben a el moment decisiu de la temporada demostrant que estan aprenent a competir, el que serà crucial en el camí a la permanència.

Sènior femení autonòmic: DBC 64-66 NB Alcoi

La segona jornada de la Lliga Autonòmica amb l'ascens a Nacional en joc, s'enfrontava a les deniers a casa a les favorites de el grup, Mútua Llevant NB Alcoi.

Les jugadores de Juan Luis Pérez van vendre molt cara la seua derrota fent jugar al seu rival al seu millor nivell per aconseguir endur-se el partit.

A la major experiència i poder físic de les visitants que l'havia portat a manar a la mitja part, tot i la resistència local a la primera part, es va unir a l'arrencada de el tercer període l'encert des del triple per trencar la trobada amb un avantatge que va arribar a assolir els vint punts.

Des d'aquí fins al final van lluitar i van treballar a l'màxim buscant remuntar, però NB Alcoi va saber mantindre el seu domini fent-merescudament amb el triomf.

Sènior masculí primera zonal: DBC 63-51 Xàtiva

El Dénia Bàsquet acaba la primera volta de la lliga en segona posició de la classificació, després de la seua victòria en l'última jornada davant Xàtiva a Joan Fuster.

El partit no va ser brillant doncs va costar molt a tots dos equips afinar la seua punteria i el ritme de joc va ser lent. El millor moment per als de Carlos Vila va arribar just quan, després de dominar des del començament sempre amb curtes avantatges, els visitants es van posar per davant a mitjans del tercer període. Impulsats pel seu encert des del perímetre van recuperar la davantera en el marcador, i després van saber aguantar la reacció final dels visitants per fer-se amb una important victòria.

Ara els equips es dividiran en dos grups. Els set primers lluitaran per les dues places d'ascens a Preferent disposades per la FBCV i els set restants per la permanència.

Es jugarà una lligueta a una sola volta, respectant-se la pista de joc que hagués correspost cas d'haver pogut continuar la lliga amb normalitat. D'aquesta manera s'escurcen dates però no es resten opcions a cap equip en la recerca dels seus objectius.

Es arrosseguen per tant per aquesta segona part de la competició els resultats dels partits jugats contra els equips classificats en el mateix tall.