Derrota per als dos equips sènior del Dénia Bàsquet

22 2024 abril - 11: 57

El sènior masculí 1r nacional va jugar, aquest cap de setmana, a Benidorm, on va perdre per 73-71. Era la penúltima jornada de la lliga regular, en un partit en què no hi havia res en joc per a cap dels dos contendents de cara a la seua classificació final.

Una setmana més, Dénia Bàsquet va eixir llançat en atac i seu va ser el primer període, que va finalitzar a dalt al marcador amb un tempteig molt alt (22-30).

Tot i això, les coses canviarien al segon quart en carregar-se els d'Eduardo Clavero de faltes i apujar els amfitrions la seua intensitat defensiva, a la qual cosa van unir una millora en el percentatge d'encert en els seus llançaments a cistella, cosa que els va portar a donar la tornada al marcador en arribar al descans (43-42).

Els visitants van reaccionar a l'arrencada de la segona part i van reprendre el comandament del partit. Només l'encert des del triple dels locals va impedir que l'enlairament poguera ser definitiu, i va acabar el tercer parcial amb cinc punts d'avantatge (55-60).

Així es va arribar a uns últims deu minuts de partit en què Benidorm va aconseguir igualar de nou el resultat, vivint-se un final en què qualsevol dels dos equips va poder aconseguir el triomf, però que va decidir l'encert local més gran en els instants finals, quedant-se així la victòria a casa.

Senior masculino preferente ante el Burjassot (54 – 62)

Dénia Bàsquet no va poder aconseguir la victòria en el seu darrer matx com a locals de la temporada com hauria estat desig de tots els seus jugadors, i això malgrat que l'arrencada va ser molt favorable amb gran encert des del triple i provocant nombrosos errors als seus rivals ( 19-12).

Però les dinàmiques dels dos equips es van invertir al segon quart i els de Carlos Vila van cedir la iniciativa, en veure's superats per la major intensitat defensiva visitant, i les ràpides transicions amb què arribaven al cèrcol, aconseguint el descans tres punts per sota al marcador (34-37).

A la represa, els locals van canviar la seua defensa i van intentar jugar les seues possessions amb més control per reduir el nombre de pèrdues de pilota i impedir que els valencians estiguessin tan còmodes sobre la pista.

L'aposta va funcionar, arribant al període decisiu manant al marcador (49-47) i amb tot obert per decidir qui s'apuntaria el triomf.

Però en aquest darrer tram van arribar els pitjors minuts ofensius dels locals, provocats per una defensa al límit de l'equip valencià, que els van deixar sense sumar punts fins a quedar un minut per al final, temps insuficient per remuntar el desavantatge en contra que acumulaven.

Ara toca pensar en la darrera jornada de la temporada, en què l'equip es desplaçarà a Guadassuar buscant acomiadar-se de la categoria amb una victòria que deixi bon gust de boca.