Els equips del Dénia Bàsquet estan a ple rendiment a les competicions IR i comarcals

03 de novembre de 2023 - 10: 15

Aquest passat cap de setmana, els equips del Dénia Bàsquet de categories inferiors van disputar els seus respectius partits de lliga.

Lliga XEMA Benjamí comarcal: DBC 15 2 - 43 PEGO A

Era el primer partit de la Lliga Comarcal en què el DBC 15 rebia al Joan Fuster la visita de Pego A. Un equip de segon any les qualitats físiques i tècniques del qual van ser, des del minut u, determinants perquè el partit es decantés a el seu favor, tancant marcador al minut 2 del quart temps amb un merescut 2-43.

El partit va transcórrer amb dues parts diferents. Una primera adormits, on en atac el DBC va ser molt lent a les sortides, amb massa aglomeracions a la recerca de la pilota i males passades que Pego anava aprofitant amb la seua millor pressió, velocitat i encert tant en tirs massa còmodes, com en bones entrades en safata .

En una segona part, més desperts, els de Dénia posen més velocitat al joc, començant a entreveure xicotets detalls que indiquen que hi ha moltes coses a treballar. Des de l'equip valoren el partit com un aprenentatge i diversió pels més menuts del Club.

Lliga XEMA Benjamí comarcal: Calp B 18 - 59 DBC 14 Femení

Per a aquest equip, el femení del 2014, també va ser el seu primer partit d'aquesta lliga comarcal en què es va enfrontar a un Calp que mai no va deixar de lluitar. Tot i la superioritat física de les denieres, es va intentar deixar de banda el joc individual per jugar d'una forma molt més coral, buscant la jugadora alliberada a cada moment per aconseguir cistelles fàcils.

A més, el domini del rebot i els ràpids contraatacs feien que a l'inici del cinquè període s'aconseguís tancar el marcador.

Aleví femení IR Nivell 3: Verger 30-20 DBC 13

Aquest era el segon partit de lliga per a l'equip aleví de primer any del Club Dénia Basket en què van visitar la pista del Verger. El partit va començar amb poca intensitat per part de les denieres respecte a les rivals, perdent els duels en pilotes dividides i rebent un parcial de 8-0.

Després d'un temps mort, les de Dénia van eixir amb més ganes, dominant el rebot defensiu i barallant i guanyant les pilotes soltes, acabant el quart 8-4.

Al segon quart cap dels dos equips van estar encertats, amb moltes pilotes perdudes i tirs fallats.

En el següent període, les alevins femenines de Dénia van començar a eixir millor de la pressió, jugant més en equip i aconseguint bones cistelles, arribant al descans cinc punts avall.

Però van tornar a eixir adormides a la represa, perdent moltes pilotes i concedint cistelles fàcils després de badades a la defensa deniera, permetent en aquests minuts un parcial de 9-0 a les locals que seria determinant, encara que van continuar lluitant fins al final.

Finalment, les de Dénia van aconseguir fer dos bons quarts finals retallant distàncies i demostrant que quan es fan les coses bé són un rival complicat, però no va ser suficient per donar abast a les rivals.

Aleví masculí nivell 3: Tavernes 55 - 48 DBC 13

El tercer partit de la temporada per als alevins masculins del Dénia Basket es va iniciar amb badada en atac i sobretot en defensa. Tavernes no ho va perdonar, sabent aprofitar les fallades per marxar amunt al marcador amb set punts al descans que eren 17 quan quedaven dos períodes per disputar.

Els deniers a poc a poc van anar tornant al partit fins arribar a posar-se a tres punts a l'últim període, però entre que fallaven transicions clares i que no encertaven sota el cèrcol, no van poder culminar la remuntada.

Aleví femení nivell 1: DBC 11 9 - 49 Picken Claret

El segon partit consecutiu com a locals de les alevins de segon any i, com s'esperava en aquesta exigent categoria, va arribar un altre rival d'altura que posaria a prova la capacitat de concentració.

Va ser un partit en què, sí o sí, no podien cessar en l'afany d'intentar fer allò que es proposa al llarg de les setmanes, ja que així es va acumulant experiència que a mitjà termini els val de molt a les noies. Va ser una trobada en què es forja el caràcter, sortint molt crescudes si són capaços de mantindre la calma.

Contra les valencianes es van tindre moments difícils d'ànim al veure què costava avançar amb claredat cap a l'atac, amb pèrdues que obligaven a un sobreesforç per protegir el cèrcol en defensa.

Tot i aquests moments, el partit va finalitzar amb xicotetes pinzellades de bon joc que van servir per continuar creient en la feina diària.

Infantil femení nivell 3: Oliva 31-59 DBC 11

Va ser la primera victòria de la temporada per a les infantils del 2011 en imposar-se en la visita a Oliva. El matx va començar amb molta igualtat, estant el marcador equilibrat en els tres primers períodes. El moment clau del partit va arribar al quart, moment en què es va aconseguir un parcial a favor de les denieres 1-12, cosa que va donar molta confiança.

Des d'aquell moment es va jugar el millor bàsquet i encara que Oliva ho va intentar fins al final, no va poder superar la defensa de les infantils de Dénia i les distàncies van anar augmentant a tots els quarts.

Infantil masculí nivell 2: DBC10 59 - 47 Alubasket

Partit molt igualat que pràcticament es va decidir en els dos darrers minuts del darrer període. Es va aconseguir quan la perseverança va tindre per fi recompensa. La distància justa al marcador va ser el que va acabar imposant les denieres.

Els temptejos van ser igualats quart a quart pràcticament fins al setè període. Seria el parcial d'11-3 del darrer el que trencaria la dinàmica i decidiria el matx.

En aquesta ocasió, els de Dénia van aconseguir mantindre un bon nivell d'activació i intensitat defensiva durant molts minuts de la primera meitat, aconseguint frenar les transicions Albubasket i posant-los en dificultats amb pressió.

A la segona part no es va baixar el nivell, ia més es va aconseguir estar encertats en la reducció de pèrdues de pilota, cosa que va suposar arribar amb opcions al final.

Cadet femení nivell 3: DBC 64 - 39 EMM Pedreguer

Aquest va ser el primer partit oficial com a locals per a la generació 09 aquesta temporada. Van començar amb molts dubtes i poca fluïdesa en atac, costant trobar el cèrcol rival en no trobar espais a pista davantera.

A poc a poc, els de Dénia van aconseguir millorar sensacions a les dues cistelles, traslladant-se aviat al marcador el bon joc, aconseguint el descans amb avantatge de 19 punts.

Com la setmana passada, el pitjor moment va arribar després del descans, perdent l'ordre col·lectiu en voler resoldre els atacs amb iniciatives individuals. La conseqüència va ser que van encaixar en aquest cinquè període la meitat dels punts que les rivals van aconseguir a tot el partit.

Seria en els darrers deu minuts quan els deniers van tornar a treballar en la línia correcta, compartint la pilota, estant molt serioses en defensa, i ampliant la diferència fins a assolir el marcador final.

Cadet masculí nivell 3: DBC 09 57 - 58 Mutxamel

Partit dominat pels de Dénia des de l'inici fins a quedar només dos minuts de joc, moment en què els visitants van aprofitar els dubtes per endur-se el matx.

Amb rendes que van arribar a ser de dotze punts a favor de l'equip de Dénia en diferents fases del matx, no es va arribar mai a trencar el marcador definitivament bé per encert dels alacantins, bé per inoportunes pèrdues de pilota per part dels locals que tornaven a donar-los vida.

En l'últim intent per remuntar es van encadenar diversos encerts que es van unir a errors que van acabar comprimint el tempteig. A sis segons un triple ens va posar dos punts a dalt.

Una falta tècnica en contra de les que no es veuen mai en categories inferiors, i una inoportuna falta posterior de l'equip denier els va portar a la línia de tirs lliures a Mutxamel que va acabar capgirant el resultat.

Malgrat tot, va ser un bon partit en línies generals dels nois de Pascual Miralles a qui la topada final ajudés a ser millors.

Cadet masculí nivell 1: Alginet 67-27 DBC 08

Aquest va ser un partit amb dues cares radicalment diferents. A la primera part es va aconseguir competir de tu a tu els valencians, i fins i tot si hagués estat un poc més encertats, el resultat al descans (38-23) hauria estat més ajustat.

Però després del descans, l'equip de Dénia va deixar de fer tot allò que li havia servit per aconseguir arribar fins aquí competint, i els amfitrions van veure el camí expedit per posar terra pel mig en un obrir i tancar d'ulls, decidint definitivament el partit .

El pitjor va ser que lluny de reaccionar, els deniers van abaixar els braços, i van permetre que la pitjor cara sortís a la llum, cosa que va empitjorar encara més les coses allunyant-se de la imatge deguda de l'equip.

Davant d'això s'aprèn que amb concentració i dominant l'actitud es pot estar en aquesta lliga de què els separa justament aquests matisos importantíssims.