El DBC SUMA es queda a les portes de les eliminatòries d?ascens a la Lliga EBA

05 de març de 2024 - 09: 47

En un renyit matx de la categoria Senior Masculí 1r Nacional, el CA Montemar es va imposar davant els deniers del DBC Suma amb un marcador final de 75-62. Aquest enfrontament era de vital importància a la cursa per assegurar un lloc a les eliminatòries d'ascens a la Lliga EBA.

Els dirigits per Eduardo Clavero sabien que el desplaçament a Alacant presentava un desafiament crucial, amb el rival tot just separat per una derrota a la classificació i amb el record d'una estreta derrota en el primer enfrontament de la temporada.

El partit va estar marcat per una constant igualtat a totes les facetes del joc, on cada període es va decidir per mínims detalls. Tot i això, l'experiència local i un impressionant rendiment des de la línia de tres punts, amb onze triples al llarg de la trobada, van atorgar a CA Montemar un avantatge crucial.

Tot i els esforços de DBC Suma per mantindre-se a la contesa, especialment en els últims minuts del matx, la falta d'encert en moments decisius va permetre als amfitrions conservar el seu avantatge i emportar-se la victòria.

Amb aquest resultat, CA Montemar fa un pas important en la cerca per accedir a les eliminatòries d'ascens, consolidant la seua posició a la taula classificatòria i deixant enrere un rival directe.

El Sènior Femení Autonòmic es va enfrontar al Cap Mar

L'equip Senior Femení del Dénia Basquet Club no va aconseguir superar el CBF Cabo Mar en el seu enfrontament, quedant amb un marcador final de 52-41 a favor de les segones. Des de l'inici del partit, les jugadores dirigides per Juan Luis Pérez van buscar prendre la iniciativa al marcador, però ràpidament van ser superades per les amfitriones, que es van avançar al final del primer quart amb un avantatge de cinc punts (15-10).

Al llarg del segon quart, l'equip es va recolzar en la defensa per contindre el rival, aconseguint reduir la seua producció de punts, encara que no va ser suficient per assolir el lideratge al marcador en arribar al descans (23-21).

Després del reinici del matx, el moment clau es va presentar quan les locals van prendre la davantera, aprofitant els dubtes del DBC i aconseguint un avantatge decisiu al final del tercer quart (43-31). Tot i els esforços de les denieres per recuperar terreny a l'últim període, les amfitriones van saber defensar el seu avantatge i van assegurar la victòria, en un partit caracteritzat per la falta d'encert ofensiu.

Amb aquest resultat, el Sènior Femení s'allunya del grup d'equips que competeixen per la quarta plaça a la classificació, posició que atorga accés a les eliminatòries d'ascens a 1r Nacional. Les properes jornades, on s'enfrontaran a CBI Elx i viatjaran a Aldaia, seran crucials per mantindre viva la possibilitat de classificació històrica per lluitar per l'ascens en el retorn a la categoria autonòmica.

El Sènior Preferent Masculí contra CB Genovés

El CB Genovés, líder indiscutible de la classificació, va aconseguir una contundent victòria al pavelló de Joan Fuster, superant el Sènior Preferent Masculí del DBC, que va intentar competir fins a l'últim moment. Tot i els esforços de l'equip denier per igualar l'exigència del joc, l'equip de Carlos Vila va mantindre un ritme superior durant tot el matx, deixant poc marge per a la sorpresa.

Des de l'inici, els valencians van imposar el domini a la pista, portant l'avantatge a vint-i-dos punts al descans. Encara que Dénia va mostrar centelleigs de bon joc al segon quart, no va ser suficient per aturar la inèrcia del CB Genovés, que va mantindre un ritme frenètic i efectiu a banda i banda del camp.

L'encert des del perímetre per part dels líders de la classificació va frustrar els intents del DBC per aturar-los amb variants tàctiques defensives. El resultat final va ser la consolidació de la victòria del CB Genovés, que deixa l'equip de Dénia amb la tasca de lluitar per la permanència a la categoria en les set jornades restants de lliga.

Amb aquest triomf, el CB Genovés continua consolidant la seua posició al capdamunt de la taula, mentre que el Dénia Bàsquet es veu obligat a mirar de reüll els equips que el precedeixen a la classificació a la recerca d'assegurar la seua permanència a la categoria.