DBC SUMA confirma el seu bon moment de joc i venç el NB Alcoi

25 de març de 2024 - 10: 54

L'equip masculí sènior del Dénia Basquet Club va reafirmar el seu bon acompliment a la pista en vèncer amb autoritat el NB Alcoi en el seu darrer matx. La victòria va venir marcada per un marcador final de 74-52 en el marc de la primera divisió nacional.

Tot i que NB Alcoi arribava a aquest enfrontament com a co-líder de la classificació a la jornada vint-i-dos de la lliga, el desenvolupament del primer període no va sorprendre, atesa la disparitat entre ambdós equips a la taula.

Inicialment, els visitants van mostrar la seua fortalesa amb un encert notable des del perímetre, a més d'imposar-se en la lluita sota els taulers, arribant a tindre un avantatge destacable al marcador (12-21). Tot i això, el DBC va saber recompondre's i ajustar el seu joc tant en defensa com en atac. Un excel·lent exercici al segon quart va canviar el rumb del partit de manera significativa, culminant amb un triple sobre la botzina que els va permetre prendre la davantera per primera vegada al matx (32-30).

Durant la segona meitat, l'equip local va consolidar el seu domini a la pista, ampliant la bretxa al marcador i deixant poc marge de maniobra als visitants, que es van veure superats en totes les facetes del joc. El DBC va exhibir solidesa a les dues àrees del camp, destacant la cohesió i determinació dels seus jugadors, que comparteixen una visió i compromís conjunt en aquesta exigent competició nacional.

Després del recés per les festivitats de Pasqua, l'equip encararà l'etapa final de la lliga regular amb l'objectiu d'assegurar-ne la classificació per als playoffs d'ascens, mentre continuen treballant per afrontar els desafiaments futurs amb la màxima preparació possible.

El Sènior Femení Autonòmic del DBC ix derrotat davant del San Blas

Per la seua banda, el Sènior Femení Autonòmic del Dénia Bàsquet va protagonitzar un emocionant matx que va culminar amb una victòria per a l'equip visitant, San Blas, amb un ajustat marcador de 57-61. El partit es va definir en els darrers minuts i mig de joc, després que les visitants remuntessin un desavantatge que van mantindre durant gran part de l'enfrontament.

Des de l'inici, el matx va estar marcat per la intensitat i la determinació dels dos equips, que buscaven assegurar una victòria que els permetés mantindre-se a la contesa per les cruïlles d'ascens a la categoria Nacional. El primer quart va afavorir les locals, que es van destacar per la seua efectivitat en els llançaments de llarga distància, i va aconseguir un avantatge de tres punts (19-16).

El segon període va mantindre la mateixa tònica, amb una lluita constant a cada possessió. San Blas va aprofitar la seua superioritat en altura per generar joc a la zona pintada, equilibrant així el marcador i portant un mínim avantatge al descans (30-29). Després de la represa, les visitants van ampliar el seu avantatge i van arribar a obtindre una diferència de cinc punts mitjançant una eficient defensa zonal i encerts des del perímetre.

El partit va arribar als últims deu minuts amb un marcador obert, on els dos equips van mostrar una determinació ferotge per endur-se la victòria. L'estratègia de San Blas va fer efecte en els moments decisius del matx, destacant-se en punts en la pintura i domini del rebot, cosa que els va permetre superar les locals en el tram final del partit.

Tot i la derrota, es va elogiar l'actitud i el joc mostrat per l'equip local, l'esforç del qual va ser notable a l'últim partit de la temporada a casa. El DBC tancarà la temporada enfrontant Tavernes després del recés de Setmana Santa. Al llarg de l'any, l'equip ha demostrat la seua capacitat per competir a la categoria, i s'espera que continuïn creixent i assolint els seus objectius en el futur.

El Sènior Masculí Preferent perd contra Carcaixent

L'equip Senior Masculí Preferent del DBC va patir una ajustada derrota en la visita al CSA Carcaixent, amb un marcador final de 48-47. Després d'haver perdut per poc la setmana anterior a Joan Fuster, el DBC s'enfrontava a un rival en bona ratxa, amb set victòries consecutives en els darrers partits.

Tot i l'impressionant historial de victòries de l'equip local, els dirigits per Carlos Vila van demostrar determinació des del principi, superant els valencians en finalitzar el primer període amb un avantatge de deu punts (10-20). El joc vertiginós en atac, les ràpides transicions i una sòlida defensa van ser clau per a aquest domini inicial.

Tot i això, en el transcurs del partit, els locals van intensificar la seua defensa, provocant pèrdues de pilota per al DBC i millorant el seu joc ofensiu, cosa que va portar a un empat en arribar al descans (29-29). La segona meitat va mantindre la igualtat, amb una destacada intensitat defensiva per part dels dos equips. Tot i això, CSA Carcaixent va aconseguir arribar a l'últim període amb un mínim avantatge de tres punts.

L'últim quart va transcórrer en un ambient d'igualtat fins que CSA Carcaixent va trencar l'empat amb un tir lliure crucial quan faltaven pocs segons, col·locant-se un punt per davant al marcador.

Els de Dénia van tindre l'oportunitat d'emportar-se la victòria a l'última possessió del partit, però malauradament un llançament alliberat no va trobar el seu objectiu. Tot i la tristesa per aquesta segona derrota consecutiva, es va destacar el gran esforç i el magnífic joc mostrat per tots els jugadors disponibles, que van lluitar per mantindre vives les esperances de lluitar per la permanència en la categoria.