El britànic Ben Hetherington va ser el vencedor de l'etapa de Dénia

13 de febrer de 2017 - 01: 13

Aquest cap de setmana es va disputar a Dénia la tercera etapa de la Volta Ciclista a la Marina amb participació d'uns 160 corredors. Va ser una cursa dura pel que hi va haver alguns abandonaments i van acabar 128.

L'etapa va tindre dues notes significatives. La primera va ser l'escapada que va realitzar el corredor de categoria Sub 23, Ben Hetherington i que va acabar amb victòria. La segona, la caiguda que es va produir al quilòmetre 57, amb una gran montonera en què hi va haver vuit corredors que van haver de ser evacuats, encara que per sort, cap amb lesions greus. El més perjudicat va ser el denier Natan Grimalt, que pateix una luxació de clavícula.

Res més començar la prova, el britànic Ben Hetherington va posar terra pel mig, escapolint-se al quilòmetre 11. Va plantejar la seua carrera com una gran contrarellotge, recolzant les seues colzes sobre del manillar. En no ser home perillós per a cap de les classificacions dels jerseis, no hi va haver reacció al gran grup pel que la seua constant pedaleig i el seu afany de triomf va fer que fos augmentant el seu avantatge sobre el gran grup.

En el gran paquet no hi va haver reacció fins al quilòmetre 35, en aquest punt es va produir una fuita amb Calum Johnston, Alistair Brownlee i Juan Jose Tamayo, que van gaudir d'25 segons sobre el pilot però sense donar abast al fugitiu. Aquesta escapada es va acabar al quilòmetre 40. Més tard, al quilòmetre 44, van provar sort Wilson Renwic, Vicente Oscar Grau, Andrés Gil i Peter Mordoch, els quals tampoc van aconseguir el seu objectiu de caçar al fugat, tot i que es van distanciar del pilot.

Ben Hetherington va guanyar les metes volants i la muntanya

A hores d'ara de la cursa Ben, en pla imparable, ja havia guanyat les dues metes volants situades en els quilòmetres 7,5 i 23,5 i va marxar com un tret cap al Alt del Montgó de segona categoria, que va culminar en primer lloc traient als seus perseguidors 2 minuts i 7 segons d'avantatge. Va realitzar un còmode descens i es va presentar en solitari a la línia de meta, adjudicant l'etapa amb un temps de 1 hora 31 minuts i 15 segons, rodant de mitjana a 45 km / h.

El Club Ciclista Dénia va muntar una cursa molt atractiva i dinàmica, sobretot en la seua primera part, que va transcórrer per un circuit entre Dénia, les Marines i Camí de Gandia amb 5 voltes i 69 quilòmetres. Això va atreure a molt de públic al llarg d'aquest recorregut, encara que la major aglomeració de seguidors es va donar en l'Alt del Montgo ia la zona de meta.