Triomf del Sènior 1 Nacional de Dénia a Altea i derrota del Sènior Femení

09 2024 abril - 10: 16

L'equip Senior Masculí Nacional va tirar endavant el seu compromís a Altea (Altea 75-79 DBC) en un partit que es va jugar amb la tradicional rivalitat d'aquests darrers cursos entre tots dos conjunts.

El xoc que va exigir un alt nivell de rendiment i concentració, va ser tremendament igualat i se'l va poder emportar qualsevol dels dos contendents, decidint-se únicament dins l'últim minut del mateix.

Altea arribava a aquesta jornada vint-i-tres com a líder de la classificació empatat amb NB Alcoi i Adesavi, amb Alginet i La Vila a l'aguait dels tres en un ajustat final de lliga a la part alta de la taula, buscant tots la millor posició per enfrontar-se a un equip més assequible a la primera eliminatòria per l'ascens.

Per la seua banda Dénia Basquet volia aprofitar les ensopegades de Benidorm i Moixent aquesta jornada per consolidar la seua setena posició a la taula i sobretot continuar creixent com a equip tal com acredita en les últimes jornades.

Els dos equips van començar molt ficats des del primer instant al partit, cuidant perfectament l'atenció sobre els punts forts del seu rival i molt encertats al pla ofensiu, per tancar el primer període pràcticament igualats (19-17).

Quatre triples gairebé sense fallada dels locals i l'encert en els tirs lliures que provocava la càrrega de faltes al bàndol visitant, van propiciar l'escapada d'Altea i van descentrar els de Dénia que van perdre el seu entrenador poc abans del descans en rebre dues faltes tècniques.

Amb nou punts de desavantatge (50-41) va arrancar una segona part on els nois d'Eduardo Clavero van demostrar una enorme maduresa, sabent organitzar-se i resoldre tots els problemes, seguint perfectament el pla que tenien traçat per endavant.

Després de retallar dos punts de diferència al tercer període, l'equip es va créixer i va realitzar un enorme últim període en què va aconseguir minimitzar el poder interior dels locals, i va tindre després la força i la paciència per anar fent que els percentatges d'encert de els seus tiradors anés baixant.

Amb el partit igualat es va entrar a l'últim minut, sabent aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats que es van tindre per anotar, obrint l'avantatge just en el moment precís per sumar un triomf d'un valor enorme per a l'ànim tant del grup com de la nombrosa afició que es va desplaçar fins a Altea per donar-los suport.

Senior Femení Autonòmic: Tavernes 46-36 DBC

El Sènior femení de Dénia Basquet va posar aquest passat cap de setmana punt final a la seua participació a les competicions oficials de la temporada 2023/24, sense poder aconseguir la victòria a la pista de CB Tavernes.

Aquest va ser potser el matx més descafeïnat dels jugats entre els dos rivals en els últims temps ja que no hi havia res en joc per a ningú.

Les locals jugaran per l'ascens a 1r Nacional mentre que les jugadores de Juan Luis Pérez van aconseguir setmanes enrere la permanència l'any del seu debut a la categoria.

Des de l'inici les valencianes van aconseguir avançar-se amb un xicotet marge de punts al marcador, però la sensació regnant tot el partit va ser de completa igualtat sobre la pista entre tots dos equips.

Van ser molts els minuts en què les de Dénia van ser superiors a les locals, però la falta d'encert en situacions de clar avantatge i el baix percentatge tant des del tir lliure com des del triple van posar en safata la victòria a les de Tavernes.

Tot i que l'equip ho va intentar fins al final, no van poder evitar que la victòria es quedés a casa, fins i tot al final per més diferència de la que realment es va apreciar durant el partit.

Finalitzada la Lliga Autonòmica el balanç que cal fer és més que positiu amb una adaptació perfecta a la categoria i una evolució tan positiva que a la segona volta s'ha acaronat la possibilitat d'entrar a les eliminatòries d'ascens.

El grup que dirigeix ​​Juan Luis Pérez ha acumulat una experiència molt valuosa que intentarà aprofitar el curs vinent en la seua revàlida a la categoria, per a la qual espera poder continuar comptant amb la major part de l'actual plantilla.

Senior Masculí Preferent: DBC 52 - 48 Xeraco

Els jugadors de Carlos Vila van afrontar aquest partit mentalitzats perquè no es repetís la mala arrencada del matx d'anada, quan en un vist i no vist perdien per 18 punts al final del primer període, fent-los impossible competir contra aquest rival.

Partint de la defensa i presentant batalla on més fort es fa aquest rival que és sota els taulers, van aconseguir equilibrar el primer parcial que va concloure amb empat a dotze.

Amb Xeraco condicionat per aquesta bona feina, els locals es van sentir molt còmodes sobre la pista i van començar a enviar al marcador arribant al descans amb una renda favorable de set punts.

Els valencians van estrènyer en defensa i van aconseguir que Dénia Basquet perdés l'ordre, precipitant-se en atac. D'aquesta manera, el marcador es va comprimir deixant l'avantatge local en quatre punts abans d'entrar a l'últim període.

No va resultar gens senzill mantindre aquest marge favorable ja que els visitants van insistir posant els de casa contra les cordes als instants finals del xoc.

L?experiència del grup el va portar a tindre el cap fred per buscar les faltes personals necessàries i sentenciar el partit des del tir lliure.

L'equip va obtindre finalment premi a la notable pujada de nivell experimentada en les últimes jornades que no trobava reflex en els resultats finals dels partits disputats.

Tot i el triomf, la victòria inextremis d'Enguera aquesta jornada davant Guadassuar (68-67) suposa el descens matemàtic a 1r Zonal per als nostres, que malgrat tot seguiran amb les mateixes ganes endavant en les tres jornades que resten a la competició.