Els Babarians Marina Alta ixen victoriosos davant de l'UA 39-15

07 de febrer de 2024 - 09: 25

Dissabte passat, el Dénia Barbarians rebia l'Universitat d'Alacant Rugby al camp de Rugbi Tio Luis del Poliesporteu de Dénia. Els de La Marina, necessitats de triomfs i de demostrar que pertanyen a aquesta 1a Divisió, rebien el que és un dels seus directes competidors d'aquí al final de la lliga, a qui finalment van derrotar 39-15.

Amb aquests antecedents, el Dénia va eixir llançat des del principi del matx, però va ser l'UA el que va inaugurar el marcador al minut 2 amb la transformació a pals d'un cop de càstig (0-3). Potser això va ser una dutxa freda per als locals, però potser la necessària per despertar i anar a buscar el partit, així al minut 5 anotarien el primer assaig de mans d'Elliott, sense transformar (5-3). Tot just 4 minuts després Alex Pardo anotava novament i junt a la transformació aquesta vegada aconseguida per Joel (12-3), permetia posar punts pel mig al marcador.

L'UA es veia sorprès, quan al minut 17, Alex Pardo anotava novament (17-3). Els alacantins es veien superats i no podien acostar-se a zona de 22 locals. El temps va anar corrent i aquesta vegada Andresito aconseguia anotar una altra vegada i Joel tornava a transformar (24-3). Semblava que amb aquest marcador s'arribaria al descans, però Joel va temptar el xut a pals en un cop de càstig i augmentava l'avantatge 27-3.

Arribat el descans, el Barbarians va fer diversos canvis per donar frescor al conjunt. Van haver de passar uns quants minuts per requadrar les línies, temps que va aprofitar l'UA per anotar un assaig donat a una falta de marca local (27-8). Però el Dénia va trigar poc a tornar a carburar i Othmane, després d'una bona galopada, anotava un nou assaig escorat (32-8).

Els locals eren dominadors en el joc i tenint el bonus ofensiu assegurat, no volien prendre gaires riscos i conservar jugadors. A cinc minuts del final, Franco anotava un altre assaig, que juntament amb la transformació de Joel, augmentava l'avantatge (39-8). Els alacantins van continuar lluitant i amb el temps pràcticament acabat van aconseguir el seu premi anotant un nou assaig, que amb la seua transformació deixava el resultat final de 39-15.

Amb aquest resultat, els Barbarians recuperen la 6a posició de lliga, amb un punt per darrere de l'UA. El proper cap de setmana, serà jornada de descans, per la qual cosa el Dénia disposa de 2 setmanes per preparar el proper enfrontament davant el sempre complicat València, partit que es jugarà a la capital del Túria.

escola

Per la seua banda, la jornada de l'Escola de Rugbi es va centrar en una nova Trobada de Rugby on van participar els més xicotets del Club. La secció Femenina s'imposava a l'Elx i destaquen també la bona actuació de Dario D'Elia, jugador M16 Barbarians, que va jugar novament amb la Selecció Valenciana M16 en el seu desplaçament per enfrontar-se i vèncer la Selecció de Castella i Leon al Campionat d'Espanya de Seleccions.

Els M16 van aconseguir una victòria treballada davant un rival que mai no es va rendir. La primera part va ser molt parella i al descans es va arribar amb avantatge local de 12-10 en un partit on tots dos equips van lluitar a camp obert per sumar metres i ser contundents en defensa. A la segona part es va aplicar més el combinat valencià que va capgirar el marcador i va ajustar la defensa sense deixar que Castella i Lleó sumés ni un punt més. Al final, triomf valencià per 12-24, que els permet seguir lluitant per estar entre els tres primers a la classificació final.