Derrota del Sènior Masculí DBC SUMA 1a Nacional davant l'Altea

17 2023 abril - 09: 04

El Sènior Masculí DBC SUMA 1a Nacional va perdre en el seu desplaçament a Altea (88-72). Aquest resultat posa fi a una sèrie de quatre setmanes apuntant-se el triomf de manera consecutiva. El partit era molt important per a les aspiracions de tots dos equips.

La victòria assegurava matemàticament als locals la seua presència a les eliminatòries d'ascens a EBA, amb tots els números per fer-ho a més en una de les primeres quatre posicions del grup.

Per als deniers suposava arrabassar-los la quarta plaça amb què arribaven classificats al xoc, fent un pas de gegant en les nostres aspiracions.

Altea va saltar a la pista molt encertat i seues van ser els primers avantatges al marcador. La tensió es reflectia a la pista i va suposar la desqualificació directa d'un jugador local quan tot just s'havien disputat tres minuts de partit, acció que va frenar la dinàmica del seu equip i va permetre al Dénia entrar al matx.

Des d'aquell moment, els de Dénia van aconseguir el comandament del partit, impedint únicament els tirs lliures i que els seus jugadors interiors marxessin amb avantatge al descans, al qual es va arribar amb empat a 43 punts.

L'únic error dels deniers en la bona actuació d'aquells primers 20 minuts va ser que es van carregar massa aviat de faltes personals, cosa que a llarga suposaria un seriós handicap a la rotació dels d'Eduardo Clavero i Pascual Miralles.

Altea va començar a desequilibrar el xoc a partir del tercer període en estar molt encertats en el llançament exterior i seguir molt sòlids sota els cèrcols fins al final del matx.

Tot i això, la resistència del Dénia va fer que les diferències es moguessin sempre al voltant dels set punts fins a quedar cinc minuts per a la conclusió, però en atac va faltar encert per donar-los abast.

Les opcions del Dénia es van esvair al mateix temps que queien eliminats per faltes els jugadors que havien portat el pes del matx.

El joc de resultats de la jornada manté el Dénia a la cinquena plaça de la classificació quan resten ja tan sols dos partits per disputar.

Les combinacions de resultats atenent el calendari de cadascun dels equips implicats en la classificació per a les eliminatòries per ascendir a Lliga EBA són múltiples i és difícil especular amb el que finalment pugui passar.

La veritat és que l'equip arriba en un bon moment a aquesta recta final i depèn hui dia de si mateix per aconseguir el seu objectiu.