DBC SUMA venç a Elx mentre que les Seniors cauen a Aldaia

18 de març de 2024 - 14: 45

Triomf solvent de l'equip Senior Masculí Nacional al Pavelló El Toscar d'Elx, Elx 65-89 DBC SUMA, que consolida la setena plaça de la classificació a la cursa cap a les eliminatòries d'ascens a Lliga EBA. Els locals buscaven allunyar-se de les cruïlles de descens i van eixir molt fortes, igualant l'alt ritme de joc que proposaven els d'Eduardo Clavero per tancar el primer quart només un punt per darrere (23-24).

Les rotacions de Dénia Basquet van fer que l'equip no abaixés gens ni mica el to durant el segon període. Tres triples gairebé consecutius van fer mal als amfitrions que es van veure incapaços de mantindre el pols per més temps, arribant al descans tretze punts per sota (35-48).

El partit va quedar decidit a l'arrencada de la segona part. L'encert visitant i la intensitat amb què seguia defensant no van trobar resposta i les diferències se'n van anar ràpidament als vint punts per no baixar ja fins al final del matx.

Partit excel·lent de tot l'equip que respira confiança i transmet una enorme seguretat en les seues possibilitats, en aquest punt crucial de la temporada.

Destacar el bon debut de Santiago Fedele, jugador Italo-Argentino de 27 anys, que ajudarà amb la seua experiència l'equip en aquest tram final de la competició.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: ALDAIA 51-48 DBC

La derrota de l'equip Sènior Femení de Dénia Basquet a Aldaia els deixa sense pràcticament opcions de classificació per a les eliminatòries d'ascens a Nacional, quan ja resten només dues jornades per disputar de la Lliga regular.

Les valencianes van estrènyer les dents des del principi en la seua lluita per escapar del descens, en una jornada en què la victòria d'Ifach Calp els obligava a superar les de Juan Luis Pérez.

La primera part va resultar molt igualada, amb les defenses superant els atacs a les dues parts del camp, cosa que feia que els percentatges d'encert foren baixos.

Dénia Basquet va arribar al descans donant sensació de domini, però la seua renda al marcador era només de tres punts (21-24). La lesió de Brenda Romeo que no va poder continuar al matx, va limitar el joc interior de cara a la segona part.

Al tercer període, amb les locals utilitzant defenses zonals, va arribar el punt d'inflexió del partit. Tres triples sense fallada de les visitants van elevar la renda a set punts, obligant l'entrenador valencià a parar el partit amb un temps mort.

A partir d'aquell moment el matx va fer un gir, costant a les visitants molt més seguir sumant punts. Les amfitriones a poc a poc van aconseguir capgirar el tempteig aconseguint el darrer període amb un punt d'avantatge (41-40).

Al darrer període Aldaia va aconseguir no sense esforç consolidar el seu avantatge i encara que Dénia Basquet va estar molt a prop d'aconseguir la victòria, els nervis i la falta d'encert van acabar impedint-ho.

L'equip rebrà a San Blas a Dénia la propera jornada i tancarà la competició a Tavernes la setmana següent. Sens dubte les jugadores no abaixaran els braços i en faran quant en depengui per intentar tancar el curs arribant el més lluny que els siga possible.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: DBC 67 - 71 ONDARA

El derbi comarcal va necessitar una pròrroga per decidir qui s'enduria un duel on la igualtat va ser la tònica dominant des del principi fins al final. Amb molt curts avantatges per a un o altre equip al llarg dels dos primers períodes, Dénia Basquet arribava al descans manant per dos punts (38-36).

L'alternança al marcador era constant, sent la defensa un dels principals recursos a l'hora de controlar el partit per part dels dos bàndols.

Els visitants van entrar a l'últim període manant per dos punts (49-51) i, tot i intentar-ho tot, els de Carlos Vila van salvar in extremis un primer match ball en encertar un triple a escassos segons del final que va forçar que el matx arribés alhora extra.

Ja a l'afegit els visitants van tindre una millor arrencada de cara a cistella. Encara que a l'esprint final els amfitrions van tornar a reaccionar posant-se amb un altre triple a un sol punt, quedava molt poc temps i el bon fer d'Ondara va acabar fent que la victòria caigués del seu costat.