Calç i arena per al Dénia Bàsquet en els partits del cap de setmana

07 de febrer de 2022 - 09: 50

El Dénia Basquet Senior Masculí 1er Nacional no es va poder emportar, en els últims instants del matx, la victòria en el seu desplaçament a la sempre complicada pista de Moixent, en caure a la pròrroga per quatre punts de diferència (70-66).

Des de l'inici, l'equip local va deixar clar amb la seua intensa defensa, que no posaria fàcil la suma de punts al rival. Els de Bernardo Sanz van entendre que havien de treballar darrere amb aquesta mateixa intensitat com a única opció per mantindre-se al partit.

L'excel·lent treball en el rebot va impedir que els locals pogueren distanciar-se'n, encara que la major part del temps van portar la iniciativa al marcador. L'equip va mostrar solidesa i va saber esperar que arribés el moment.

Aquest es va presentar ja dins de l'últim període quan a l'excel·lent to defensiu va sumar l'encert en els moments determinants, obrint un avantatge de set punts quan només restava un minut i mig per jugar, que semblava poder ser suficient perquè els denians es portessin el triomf .

Els locals van forçar no obstant tres pèrdues de pilota al Denia Basquet, alguna al límit de la falta, aconseguint empatar de nou el matx. Un últim llançament alliberat dels del Dénia no va entrar i el partit se'n va anar a la pròrroga.

Sens dubte, aquest va ser un cop dur que van acusar els deniers en aquest temps extra en què malgrat ser capaços de lluitar fins a l'últim instant, van arribar amb les forces justes faltant un poc d'encert per emportar-se el triomf.

L'equip afrontarà la setmana vinent dues trobades a Joan Fuster. El dissabte a les 19:15 rebrà l'ADESAVI dins la jornada 16 de la competició, mentre que el diumenge recuperarà a les 17:00 davant d'ENGUERA el primer dels seus partits ajornats, en aquest cas, el corresponent a la jornada 11 que va haver disputar-se el 8 de gener.

Sènior Masculí Preferent

L'equip Senior Masculí Preferent va donar una nova mostra de la seua recuperació i va aconseguir la seua segona victòria consecutiva en derrotar en aquesta ocasió a Dénia el sempre combatiu CB Anna (59-55). Com era d'esperar, els visitants van posar des del principi les coses molt difícils als de Carlos Vila, que van haver de fer un gran esforç per adaptar-se al ritme i al nivell físic que ens exigien per poder competir-los.

Aconseguir derrotar-los va suposar a més de la suma d'uns punts essencials per continuar escalant a la classificació, un valor afegit en forma de reforç de la confiança d'un grup que ha sabut evolucionar per suplir les moltes lesions o malalties patides, que han modificat el perfil del l'ha forçat a reinventar-se.

Els deniers van mantindre la iniciativa al marcador durant el primer quart, però durant el segon i el tercer, els visitants es van fer amos del ritme de partit, aconseguint arribar a l'últim i definitiu període amb un mínim avantatge favorable als seus interessos.

Un parcial favorable de +7 en l'arrencada d'aquests últims deu minuts va insuflar, als de Dénia, una bona dosi de confiança que, malgrat la resposta del rival empatant de nou la contesa, vam saber estirar fins al xiulet final, donant-nos suport sobre tot en un gran esforç defensiu de tot lequip.

Junior Femení Preferent

Derrota de l'equip Junior Femení Preferent a Joan Fuster davant UBF Torrent (53-64). El Torrent va demostrar perquè és el líder del grup B de la categoria.

El partit es va mantindre igualat en una bonica i competida primera meitat. Només en els darrers instants les valencianes van poder estirar el marcador marxant al descans amb un avantatge de set punts. Al tercer quart, la seua forta defensa va aconseguir bloquejar-nos en atac i amb un parcial de 11-24 van trencar el partit.

Ja a l'últim període van tirar d'orgull i van aconseguir superar-los retallant les distàncies, però sense arribar realment a inquietar-los.

Partit del qual els jugadors del Denia Basquet treuen com a millor conclusió que han de ser capaços de defensar amb més determinació per acostar-se al nivell dels equips capdavanters d'aquesta categoria.

Júnior Masculí Preferent

L'equip Junior Masculí Preferent va caure derrotat a Mislata (62-36), en un dia de poc encert ofensiu en què només la defensa els va mantindre dins del partit, oferint al llarg del mateix dues excel·lents oportunitats d'acostar-se al rival, que no van poder després consolidar.

El primer període es va posar molt costa amunt permetent als locals escapar-se al marcador. Van perdre massa pilotes forçades per la seua pressió, i els va costar molt sumar punts.

Després el matx es va anivellar gràcies al gran esforç que va fer el grup en el rebot, aconseguint que els de Rubén Velázquez continguessin el seu rival i anessin de menys a més, guanyant en sensacions sobretot en l'últim període.

Tot i la derrota, l'equip és conscient que està en el moment clau de la temporada i que els propers compromisos seran fonamentals per assolir l'objectiu proposat de la permanència.