Sergio Torres és el nou líder de la Volta després de la cronoescalada de Dénia

13 de febrer de 2020 - 14: 06

La cinquena etapa de la Volta a la Marina de ciclisme ens va deixar un canvi de líder. Després de la cronoescalada de Dénia, és Sergio Torres el nou líder, ja que qui va portar el mallot fins aquesta etapa, Aitor Escobar, va arribar tard a la signatura de participants de l'etapa deniera.

Després de llargues discussions entre el ciclista i el seu equip amb els jutges de la prova, se li va sancionar a Escobar amb 4 minuts i haver de eixir el primer de la cronoescalada. El ciclista va denegar aquesta solució i va optar per abandonar la Volta.

El ciclista més ràpid va ser Mario García de la formació Subministraments DAMA que va invertir un temps de 5.05. La segona plaça va ser per al seu company d'equip, Moisès Espinós. Mentre que Sergio Torres, de l'equip Velosol, va ser tercer amb un temps de 5.07.

Cal assenyalar que van ser 83 els ciclistes que van prendre la eixida des de la rampa que va estar ubicada a Baleària Port. Cal destacar la gran organització que el Club Ciclista Dénia dur a terme, amb la inestimable col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil, grup Miracels que amb les seues motos van realitzar una tasca encomiable i els voluntaris que van controlar el pas dels ciclistes donant molta seguretat a la prova.

Durant el recorregut, però sobretot a la zona de barri de Roques, nombrós públic va eixir al carrer per donar ànims als participants. Una prova que va resultar tot un èxit i que va ser de l'agrado de la majoria dels ciclistes.

classificació General

La classificació general, a falta de 3 etapes, queda encapçalada pel ciclista de Gata de Gorgos, Sergio Torres, amb 4 segons d'avantatge sobre Moisès Espinós. La tercera plaça és per a Mario García a 17 segons.

Això fa que l'emoció siga màxima de cara a les pròximes etapes. La primera d'elles serà aquest diumenge a Benidorm, amb un recorregut completament nou respecte a les passades edicions. Amb eixida i arribada a l'av Vicente Llorca Alòs, aquesta edició compta amb la doble ascensió a el Port de 2a Categoria, Alt de Finestrat. El recorregut inicialment sobrepassa la població d'Orxeta per després donar dues voltes completes a Finestrat abans d'afrontar el final en descens cap a la meta.