Miguel Bou i Andrea Lucas guanyadors en la Travessia 5000 nedant Majorals de Sant Roc

05 d'agost de 2019 - 09: 48

Els nedadors, Miguel Boy, de el CN ​​Aquatic Les Marines, en homes i Andrea Lucas, del Club Natació Godella, van ser els vencedors de la Travessia nedant Majorals de Sant Roc a la distància de 5.000 metres, celebrada a Dénia. Aquesta va ser, de les quatre proves celebrades, la puntuable per al Circuit d‟Aigües Obertes de la Comunitat Valenciana.

La prova va tindre a tres protagonistes que des dels primers metres van marcar un ritme que no va poder ser seguit per la resta dels participants. Miguel Boy, junt als seus companys de fuga, Joan Muñoz del Club Natació Gandia i Jesús Bergua del Club Natació Delfín. Ells poc a poc es van anar separant d'un grup perseguidor on l'infantil Ramon Calatayud va ser qui va encapçalar aquest grup. A destacar que un poc més enrere en un tercer grup va entrar Andrea Lluc, la primera dona classificada.

Al podi d'aquesta distància dels 5.000 metres van pujar Miguel Bou com a primer classificat amb un temps de 1.10: 14, Joan Muñoz va ser el segon amb una marca de 1: 10.38 i el tercer lloc va ser per a Jesús Bergua, amb un registre de 1 : 10.41.

Cal destacar entre els locals la victòria d'Ana Terenci en la seua categoria Màster 60 i d'Enrique Romany, vencedor en la seua categoria Màster 65.

La participació en aquesta distància va ser de 120 nedadors que van gaudir d'un mar que va presentar un espectacular aspecte, gairebé sense onatge i en total calma.

Huertas i Jiménez van guanyar la de 1.500

En la distància dels 1.500 va ser la primera en què els 106 participants es van llançar al mar. Una prova que va comptar amb un sol protagonista, David Hortes del Club Triatló Chamartín, que va prendre el comandament de la prova al pas de la primera boia i ja no el va deixar anar. Huertas va eixir de l'aigua el primer marcant un temps de 18: 06. La segona plaça va ser per a, David Ibáñez, del Club Natació Elda, que va realitzar una marca de 18.52. El tercer lloc va ser per al denier Gabriel Dolader, del CT Huracà The Bike Run, amb un temps de 20.54.

En dones, la primera a creuar l'arc de meta va ser la independent Laura Jiménez, Amb una marca de 22.02. El segon lloc va ser per Katherin Gutíerrez, del CN ​​Sant Vicent, que va realitzar un temps de 22.50. La tercera posició va ser per Núria Arrue, del Club Natació Zadorra, que va acabar amb un registre de 23.54.

Entre els locals van destacar Gabriel Dolader, Antonio Bonilla i el júnior Jordi Santosjuanes.

Martí i Cabanillas els millors en la de 500

En la distància dels 500 metres participar un total de 26 nedadors, entre les categories d'aleví i benjamí. El vencedor absolut va ser Jordi Martí, de l'Ferca Sant Josep, amb un temps de 7: 43. La segona plaça i primera femenina va ser Natalia Cabanillas, del Cesn Silla, amb una marca de 7.46. El tercer lloc absolut va ser per a la noia Enma Navarro amb una marca de 8.07. El segon en nois va ser Xabi Cabanilles amb una marca de 8.16. La tercera noia en pujar al podi va ser Paula Francès, amb una marca de 8.20. El tercer noi a pujar a podi va ser Iván Lechev, amb un temps de 8.21.

A la Travessia de 200 metres destinada als participants més xicotets, tan sols van prendre la eixida dos nedadors, Nicolás Muñiz i Vera Pérez, per la qual cosa tots dos han pujat com a guanyadors al podi.