Els ciclistes Lleó Koch i Sergio Torres seguixen entre els millors de la Volta a la Marina

20 de febrer de 2017 - 01: 24

Els ciclistes, León Koch, de la Unió Ciclista Montgó i Sergio Torres, del Velosol Cycling-CC Dénia, conserven els seus mallots, com líders de la muntanya i metes volants respectivament després de disputar-se la quarta etapa, de la XXXI Volta Ciclista a la Marina.

Una etapa de 64 quilòmetres que va tindre eixida i meta a la Vila Joiosa, on el vencedor va ser Javier Benítez, de l'equip Mr Biker Gobik, amb un temps de 1 hora, 32 minuts i 39 segons. Benítez es va imposar en un ajustat esprint a Javier Cherro, Vicente Grau i José López, que van ser els quatre primers, donant temps a un nombrós grup on es trobaven tots els favorits.

La cursa en la qual van eixir 164 corredors va resultar molt dura, de fet van acabar la mateixa 95. Els participants van afrontar un dur port de muntanya que van pujar en tres ocasions encara que va puntuar 02:00. El pas per la circumval·lació de Finestrat, amb molts revolts i amb un gran desnivell de baixada va crear nerviosisme en el gran grup. Significar que l'estret pas pel camí de la Hisenda del Sol ple de perill per al grup va fer que tots els ciclistes estiguessin atents.

Meta volant per a Moisès Espinós

Tot just iniciada la prova estava instal·lada la primera i única meta volant que va passar en primera posició, Moisès Espinós, del Xàbia Bike-Visauto. En aquest punt es va formar la primera escapada de la jornada a càrrec de Johathan Brownlee i Paul Double. Tots dos van tindre un màxim avantatge de 25 segons respecte al gran grup. Al quilòmetre 22 van ser neutralitzats.

La segona fugida del dia es va produir durant l'ascens a l'alt de muntanya, Ben Hardy va ser el primer a passar amb un avantatge màxim de 25 segons. Hardy va ser absorbit pel grup al quilòmetre 31.

En el segon pas per l'alt de muntanya, el líder d'aquesta classificació, Sergio Torres és qui va creuar el primer seguit molt de prop pel líder de la Volta, Francesc Boscà, que va controlar molt bé l'ascens.

La següent fugida es va produir al quilòmetre 48 amb Ben Hardy, Paul Double i Mario García, als quals s'uneixen posteriorment, José Rico, Román Saez i Alistair Brownlee. Aquest grup arriba a una màxima diferència de 20 segons. L'equip del líder va donar caça a aquests homes i no va deixar que ningú més es mogués.

Arribada a l'esprint

El gran grup amb tots els favorits es va presentar compacte a la rampa suau de l'Ermita on es va disputar un vistós esprint en el qual Javier Benítez, va ser el guanyador. En aquesta etapa hi va haver un gran duel entre ciclistes espanyols i britànics, on el guanyador va ser el ciclisme.

El portador del mallot groc de la Volta seguix sent Francesc Boscà, mentre que el de les metes volants és Lleó Koch, el de la muntanya, Sergio Torres. El de primer alacantí és Álvaro Arenas i per equips seguixen manant el Ginestar-ULB.

La propera etapa serà a Parcent el dia 12 de març a les 10 hores amb un recorregut de 79 quilòmetres.