El RCNDénia va acollir la Copa d'Espanya i la 3a prova del Campionat Autonòmic de Caiac de Mar

14 2021 abril - 10: 52

Aquest passat cap de setmana, i malgrat el temps que en la jornada d'dissabte no va acompanyar, s'ha celebrar en aigües de la Badia de Dénia, la Copa d'Espanya de Caiac de mar, amb 286 embarcacions de 40 club espanyols.

Complint estrictament les normes sanitàries vigents, es va delimitar una zona per als palistes que, durant les jornades de competició, van passar el control de temperatura, rentat de mans i identificació mitjançant polseres per accedir a l'recinte.

Jaime Portolés, President de Reial Club Nàutic, comentava que per a ell era doblement important aquesta convocatòria "perquè, al club, es va celebrar l'última convocatòria abans de cancel·lar totes les competicions per la pandèmia, i la regata que s'acaba de realitzar és la primera que se celebra, esperem que en els últims cops de cua de la pandèmia. Una regata en què la il·lusió i l'alegria de tornar a la competició s'ha contagiat a tots els assistents ".

En la jornada d'dissabte, el temps va impedir que es realitzés el downwind, De manera que es va decidir el recorregut alternatiu que va consistir en dues proves, en un circuit de balises d'anada i tornada amb un desmarcatge a 400 m de la eixida. Això no va minvar en cap moment la moral dels palistes que van aconseguir molt bons resultats.

Classificació

En la categoria SS1, Toni Gil, juvenil k1 va obtindre 2ª posició a la Copa d'Espanya juvenil i 2ª posició en la prova autonòmica. D'altra banda, Maik Dimitrov, k1 1ª posició en la prova autonòmica i 6a posició a la Copa d'Espanya.

En la categoria SS2, Maik Dimitrov i Toni Gil, van obtindre una magnífica 1a posició en la prova autonòmica i 2a posició a la Copa d'Espanya.

En la categoria SS1, Gonzalo Monfort, cadet k1, 8a posició a la Copa d'Espanya i 2n classificat en la prova autonòmica, Pablo Orgiler, 3a posició tradicional sènior a la Copa d'Espanya i 3ª posició en tradicional sènior en la prova autonòmica. Paulino Llobell, 8a posició a la Copa d'Espanya i 4ª posició en la prova autonòmica; Cesar Bordehore, 14a posició a la Copa d'Espanya i 7a posició en la prova autonòmica.

En la categoria SS2, Gonzalo Monfort i Hugo Herrera, 7a posició a la Copa d'Espanya i 3ª posició en la prova autonòmica. Niki Radoslavov i Noe Blanchard, 6a posició a la Copa d'Espanya i 5ª en la prova autonòmica. Miguel Abarca i Jerónimo Costa van ser 7a posició a la Copa d'Espanya i 5ª posició en la prova autonòmica; Alejandro Gornemann i Luis Carretero, 4ª posició a la Copa d'Espanya i 4ª posició en la prova autonòmica; Javier Orgiler i Oliver Schope, 4ª posició a la Copa d'Espanya i 1ª posició en la prova autonòmica.

La medalla d'or en aquesta Copa d'Espanya en modalitat K1 masculí va ser per a l'asturià Walter Bouzan que va compartir el podi amb els canaris Esteban Medina i Víctor Rodríguez segon i tercer, respectivament. En K1 femení, la canària Judit Vergés es va imposar per davant d'Aurora Figueras (Banyoles) i Amaia Osaba (Piragüisme Pamplona).

Cal destacar que, en la classificació de clubs de la Copa d'Espanya el RCNDénia ha obtingut, una més que merescuda, 6a posició entre els 40 clubs inscrits.

El president de l'RCNDénia, Jaime Portolés, felicita tots els guanyadors i agraeix a tots els assistents la seua participació en aquesta important convocatòria i a l'equip organitzador d'aquest esdeveniment pel seu bon treball i esforç.