Francesc Boscà va ser el guanyador de la primera etapa de l'Volta Ciclista a la Marina

16 de gener de 2017 - 00: 00

El ciclista, Francesc Boscà, de l'equip Grup Esporteu Volata va ser el vencedor de la primera etapa de la XXXI Volta Ciclista a la Marina, disputada a Xaló. El temps del guanyador va ser de 1: 34.04, després de recórrer els gairebé 68 km del recorregut. La seua mitjana va ser de 37,72 km / hora. La curiositat va ser que aquest ciclista pertany a la categoria Màster 50, cosa inusual que algú d'aquesta categoria rebre un triomf d'etapa en aquesta Volta.

A tres segons del vencedor va entrar a meta, León Koch, de l'equip Unió Ciclista Montgó ULB. El tercer lloc va ser per Germán Mortes de l'equip Ginestar ULB Sports, amb el mateix temps que el segon.

A la cursa que va venir marcada per la duresa del recorregut i pel fort vent regnant van participar un total de 175 corredors. Els ciclistes van donar dues voltes a un circuit a la carretera que va travessar les localitats de Xaló, Alcanalí, Murla, Benigembla, Parcent, Alcalalí, Xaló, Llíber, Senija i Xaló.

Al quilòmetre 30 d'etapa va estar la meta volant per la qual va passar en primer lloc, Ángel Escobar de l'equip ULB Sport Monforte. Set quilòmetres més tard va tindre lloc l'escapada bona amb cinc corredors; Joaquín Chacón, Carlos Eloy, Alistair Brownlee, Eloy Cama i Alfonso Egido. Aquest grup va cobrar un màxim avantatge de 45 segons en l'ascens a Llíber. Dos homes van saltar del gran grup fent de pont, Javier Benítez i Miguel Ángel Minguez. En l'última part de la pujada, els escapats són caçats pel paquet.

Poc després van saltar del gran grup, Boscà, Egido i Chacón, per darrere molt a prop seu es va formar un grup amb Koch, Mortes, Caselles i Garsa Ayala. El primer a creuar la línia de meta va ser el ciclista de Corbera d'Alzira, Francesc Borja.

Durant l'etapa cal significar la caiguda de Sergi Beneyto de l'equip Bioracer Fira de Tots Sants, Que necessito assistència mèdica al principi i posteriorment va ser traslladat en ambulància a un centre mèdic.

La segona etapa de la Volta tindrà lloc el proper diumenge a les 10 hores a Xàbia.