Excel·lents resultats per al Dénia Bàsquet

15 de març de 2022 - 12: 44

A l'equip Senior Masculí 1er Nacional li va tocar patir divendres passat tota la primera part davant un treballador i encertat Elx Basket, a qui va acabar derrotant (82-56) a base de constància en l'esforç i gràcies a l'aportació de tot l'equip, que es va unir com mai per inclinar la balança del nostre costat.

La primera part va ser molt igualada amb els dos equips bolcats en defensa intentant complicar les coses a l'atac rival, amb un ritme de joc molt alt. Els visitants ens feien mal tant des del perímetre com sota els cèrcols i no semblava anar a ser senzill fer-los dubtar i treure'ls de la seua dinàmica positiva.

Després del descans els de Bernardo Sanz van mantindre el mateix ritme de joc i to defensiu, clau en aquest matx, però a més van pujar els percentatges d'encert ofensiu i van arribar els primers avantatges consistents per a l'equip.

Els visitants van notar el desgast i no van poder continuar mantenint el pols, quedant el partit pràcticament decidit al final del tercer període. Tot i que Elx Basket mai va abaixar els braços, les diferències van continuar ampliant-se des d'allà fins al final del xoc.

L'única piga del partit va ser la lesió de turmell de Nacho Ots que serà baixa per als propers partits, ia qui desitgem una ràpida i perfecta recuperació.

Davant el Novelda

Dos dies després l'equip Senior Masculí 1º Nacional es desplaçava a Novelda per enfrontar-se a Jorge Juan, líder de la classificació, en un dels partits més complicats de la temporada que s'enfrontava amb tres baixes importants.

Els de Bernardo Sanz van donar no obstant la sorpresa i es van imposar contra pronòstic (50-51) en una mostra enorme de caràcter que els torna les esperances de barallar-se per entrar entre els quatre primers de grup, i lluitar per l'ascens de categoria.

Des de l'inici vam saber entendre les pautes que cal seguir per tindre opcions en aquest partit. La solidesa defensiva i la lluita per cada rebot van ser l'aposta primordial del pla de joc dels de Bernardo Sanz, mentre que en atac van buscar constantment generar avantatges per sumar punts i desgastar els seus homes més importants. Jorge Juan es va veure sorprès i arribava al descans amb desavantatge de nou punts.

Sabíem que després de passar per vestidors els locals intensificarien la seua defensa per intentar donar la volta al matx. Vam ser capaços no obstant aguantar la seua reacció, i al final del tercer període encara dominàvem per un punt al marcador.

L'últim quart va ser igualat al màxim, resultava difícil presagiar quin acabaria sent el desenllaç de l'enfrontament.

A falta de trenta segons els locals s'havien posat dos punts a dalt i semblava que tirarien per terra tota la nostra feina. Però aquest equip ha crescut molt aquest curs i va demostrar que en un moment delicat com aquest, amb les forces justes i amb les darreres opcions de lluitar per l'ascens en joc, la confiança en les nostres possibilitats seguia intacta.

Un triple anotat mancant tretze segons i una defensa perfecta en l'últim intent dels locals per capgirar la situació, ens van permetre celebrar una victòria que diu molt d'aquest grup que seguix sumant experiència al talent, joventut i ganes que atresora .

Senior Femení Preferent

Treballada victòria del Senior Femení Preferent en la seua visita dissabte passat a la pista de Teulada (43-81) per recuperar el partit ajornat al seu dia per la pandèmia del COVID 19.

A la primera part Teulada va oferir molta resistència, jugant molt còmodes en atac davant una defensa que va pecar de ser excessivament permissiva. El nostre avantatge al descans era de només cinc punts i ens obligava a fer una millor feina a la represa si no volíem complicar-nos les coses.

Des de l'inici de la segona part el partit va començar a posar-se a favor nostre, en augmentar les de Juan Luis Pérez el seu nivell defensiu pressionant tota la pista.

Gràcies a aquest treball les locals es van desordenar i el guió del partit va canviar completament, obrint-se a poc a poc distàncies cada vegada més significatives al marcador, que a l'últim quart es van consolidar de manera definitiva.

Agrair a l'equip de Teulada les facilitats donades al seu dia per poder canviar la data de disputa d'aquest matx.

Davant el Teulada

L'endemà, Teulada tornava visita al nostre equip Senior Femení Preferent, aquesta vegada dins de la jornada desena programada per a aquest mateix cap de setmana, sumant les nostres un nou triomf (71-40) que ens manté a la part alta de la classificació .

Amb la lliçó apresa de la primera part del dia anterior aquesta vegada saltem a la pista molt centrades, aconseguint en els primers minuts un avantatge de quinze punts que semblava encarrilar el matx.

Tot i això Teulada va reaccionar i el partit va entrar en una fase de certa igualtat en el joc, que només trencaven xicotets parcials al nostre favor aconseguits a partir de la defensa, que mantenien o augmentaven a poc a poc el nostre avantatge.

El cansament es notava a les jugadores dels dos bàndols en haver-se enfrontat dues vegades en menys de 16 hores. Les diferències es van estabilitzar al voltant dels trenta punts i tots dos equips van deixar que el matx avancés fins al final donant per bo el resultat.

Sènior Masculí Preferent

El gran inici de partit a Algemesí del Sènior Masculí Preferent suposava una demostració d'allò del que són capaços i del seu caràcter ferm davant les adversitats, però una vegada més l'esforç no es va poder traduir en èxit per a l'equip, que finalment es va veure superat per un experimentat equip local (69-57) .

Els valencians van haver d'esprémer tots els seus recursos per equilibrar el partit al segon quart, imposant la seua fortalesa sota els cèrcols.

Seguint amb aquesta inèrcia, a poc a poc van anar distanciant-se sempre amb curtes rendes, castigant els xicotets errors que teníem a les passades i en la definició prop de cistella.

Els de Carlos Vila recolzant-se en la defensa estaven a cinc punts de distància quan s'arribaven als minuts decisius del matx. Però Algemesí va saber aprofitar millor les darreres possessions, i va acabar ampliant el seu avantatge final.

Junior Femení Preferent

l'Equip Junior Femení Preferent es va retrobar amb la victòria en la visita a la pista de Logos Sedaví (45-64). Comencem el partit amb un dels nostres millors primers quarts de la temporada (13-31), que seria al final clau per a la nostra victòria.

La reacció de les locals no es va fer esperar equilibrant-se completament el joc a partir del segon període, en un bonic duel molt ben aprofitat per part dels dos equips.

L'últim intent de les de casa per reduir el nostre avantatge va ser ben encaixat per les de Juan Luis Pérez. No sense dificultat van eixir de la pressió rival, sent capaços de mantindre la calma quan pitjor es posaven les coses, per acabar enduent-se el partit.

Júnior Masculí Preferent

Importantíssima victòria del Júnior Masculí Preferent davant un rival directe en la lluita per la permanència com era Don Bosco de València (69-57), que ens dóna una forta empenta anímica per encarar la recta final de la lliga, i fa millorar la nostra condició classificatòria.

Vam eixir concentrats i això va ser clau per competir davant d'un equip tan ben treballat com el que ens visitava. No obstant, no aconseguiem traslladar al marcador la nostra major empenta per la facilitat amb què trobaven punts al nostre cèrcol els valencians.

Seria al segon quart quan aconseguiríem escapar-nos al marcador superant els deu punts de marge, però amb paciència Don Bosco va continuar treballant i va aconseguir el descans vuit punts per sota al marcador.

Ja al tercer amb el joc molt igualat, serien els visitants els que van inclinar cap al seu costat la balança retallant el seu desavantatge a només tres punts amb què s'aconseguia el quart decisiu.

Amb moltíssima feina, i gràcies sobretot a la confiança que Rubén Velázquez ha sabut fer guanyar als seus jugadors a mesura que avançava aquesta difícil temporada, ens vam tornar a distanciar minut a minut i acció per acció del nostre rival, imposant la nostra defensa i amb encert al tir exterior.

Una victòria merescuda que ha de servir per continuar creient en allò que fem, aconseguida per la suma de l'esforç de tot l'equip.