Esteve Perales i Mayca Sala van ser els vencedors de la 'IVCarrera de l'Tortell de Reis'

04 de gener de 2016 - 00: 00

La primera cursa popular a la comarca de la Marina Alta va ser la del “Rascó de Reis” que es va disputar a les instal·lacions de Marina Dénia. Una prova que va tindre com a grans protagonistes Esteban Perales en homes i Mayca Sala en dones.

En aquesta IV edició la participació va superar a la de l'exercici anterior ja que van ser al voltant de 450 dels atletes que van prendre part en la cursa. Amb un recorregut de 4.460 metres els atletes van eixir a un ritme molt alt. Això va provocar que des del mateix iniciose estirés molt el gran grup.

Esteve Peralez creuant la meta

El control de la prova va ser d'Esteban Perales que va marcar un ritme que no van poder seguir la resta de competidors. Per darrere, el calpí Aitor Cabezas i Cristian Ferreyra van intentar contactar amb Perales encara que no ho van poder aconseguir.

El primer en creuar la meta va ser Esteban Perales amb un registre de 14: 33, seguit d'Aitor Caps amb un temps de 14: 49 i de Cristian Ferreyra amb una marca de 5: 18.

En dones la primera que es va animar a llançar la prova va ser la jove, Amelia García que va ser la primera a creuar sota l'arc de meta en el primer pas. Aquesta atleta de categoria juvenil pagament seu esforç en la segona volta i d'això es va aprofitar Mayca Sala que va ser la primera dona en arribar a meta amb un registre de 17: 59.

Mayca Sala costat de Christina Mallett i Encarna Cardona

La segona classificada va ser Christina Mallett amb una marca de 18: 11 i la tercera classificada va ser Encarna Cardona amb un temps de 18: 24. Les tres atletes pertanyen al Club Atletisme Baleària Dianium. Un club que es va emportar el tortell en ser el de major participació.

La prova organitzada pel Club Rem Dénia va ser un èxit ja que tot es va desenvolupar amb tota normalitat. L'únic a millorar és el capítol de disfressats ja que amb prou feines es va veure alguna gorreta de nadal, algunes faldetes hawaiana i poc més. El jurat va decidir deixar desert el premi a la millor disfressa i aquest tortell es sorteig entre tots els participants.