El Senior Femení del Dénia Bàsquet s'enfronta a una doble jornada amb una victòria i una derrota

28 de març de 2022 - 11: 19

Divendres passat el Senior Masculí DBC SUMA 1r Nacional va certificar la cinquena plaça final a la classificació de la lliga regular de la 1a Divisió Nacional, en imposar-se còmodament a ADESAVI al pavelló de Joan Fuster (94-58).

Després d'un bon inici en què va ser determinant la superioritat física dels deniers i l'encert al tir exterior, els visitants van aconseguir entrar en partit retallant la diferència a cinc punts al final del primer quart.

Bernardo Sanz va aconseguir activar els seus que van realitzar un impecable segon quart que pràcticament va sentenciar el partit, en assolir el descans amb avantatge de vint-i-quatre punts.

ADESAVI va continuar lluitant fins al final del matx sense abaixar els braços amb una actitud notable, cosa que va fer que els de Dénia, que presentaven quatre importants baixes per lesió per a aquest partit, haguessin de mantindre la concentració per no permetre que s'hi apropessin.

L'aportació del Júnior Javier Serrano i de Manu Gonzalez, jugador del Sènior Preferent, van ser fonamentals per donar alegria al joc, signant tots dos una excel·lent actuació.

Senior Masculí DBC SUMA 1r Nacional

Dissabte l'equip Senior Masculí DBC SUMA 1r Nacional es desplaçava a Enguera per disputar la darrera jornada de la primera fase de la competició, cedint en un partit intranscendent a efectes classificatoris per a tots dos equips (76-67).

Els locals van mostrar més ambició en l'arrencada del partit i van aconseguir distanciar-se amb facilitat amb avantatges que van arribar a assolir els vint punts a la primera part.

Bernardo Sanz va cridar a l'equip a l'ordre al descans i la reacció va ser immediata, arribant a comptar amb un punt d'avantatge quan faltava un minut i mig per al final. L'aportació de David Serra Morera, jugador del Sènior Preferent que els va reforçar davant el cúmul de lesions arrossegades en aquest tram final de la lliga regular, va ser determinant a la segona part per fer possible la reacció de l'equip.

Una falta tècnica en contra i tres tirs lliures concedits a Enguera per una falta molt discutida sobre un llançament des dels 6,75 metres, van acabar liquidant el partit a favor dels locals.

L'equip afrontarà des de la setmana que ve la denominada fase de permanència, enquadrat en un grup de quatre equips que compartiran amb Onil, Benifaio i Xàtiva.

Segons la classificació de la primera fase Dénia Basquet SUMA parteix amb tres punts per afrontar aquesta lligueta com a cinquè classificat del Grup B, comptant Onil i Xàtiva amb dos i Benifaio amb un.

Descendirà a Autonòmica el darrer classificat al final de les sis jornades de què consta aquesta segona fase de la temporada.

Senior Femení Preferent

L'equip Senior Femení Preferent va tirar endavant divendres un difícil compromís en la visita a Joventut Xàbia (34-47).

Des del principi del matx les locals van enviar al marcador encara que sempre amb curtes diferències. Va costar molt a les denieres a la primera part igualar el seu ritme de joc.

El plantejament defensiu de les de Xabia, amb defenses alternatives, va contindre l'atac fins que es va assolir el final del tercer període, que va acabar el Dénia Basquet tres punts per darrere.

Però en el període decisiu van trobar per fi la manera de superar la seua defensa, cosa que unida a la pujada d'un punt en la intensitat de les de Dénia, va conduir que aconseguissin un important parcial favorable que va decidir el matx.

Però no va ser l?únic partit del conjunt durant el cap de setmana.

L'equip Senior Femení Preferent va afrontar dissabte el que era el seu segon matx de la setmana, enfrontant-se a Joan Fuster a Pedreguer, rival davant el qual només va poder mantindre el pols fins a la meitat del tercer quart (49-69).

La primera part va ser molt igualada amb curts avantatges que s'anaven alternant tots dos equips. Els últims compassos del segon quart van ser de color visitant, fent que Pedreguer marxés a vestidors amb avantatge de set punts.

les de Juan Luis Pérez van tornar el matx a la igualtat en els primers minuts del tercer període, però a partir del minut cinc se'ns va esgotar l'energia i no vam poder seguir el pas ferm de les nostres rivals, que ens van superar amb claredat fins a la fi del matx.

La victòria torna Pedreguer a la lluita per les eliminatòries pel títol de la categoria ja que li assegura la segona plaça final del grup. El partit del proper cap de setmana de les denieres davant d'Oliva a Joan Fuster serà decisiu per saber qui serà l'equip primer classificat al final d'aquesta fase.