El Senior Femení del Dénia Bàsquet lidera la classificació

13 de desembre de 2021 - 13: 18

L'equip Senior Femení Preferent va tirar endavant un difícil compromís davant Oliva al pavelló de Joan Fuster (72-49), en un partit més igualat del que reflecteix el marcador final. La primera part va ser molt competida, amb excel·lent nivell de joc per part dels dos equips sobre la pista. La intensitat de les visitants els va portar a remuntar una primera escapada de les de Juan Luis Pérez, aconseguint posar-se per davant al marcador intervingut el segon quart.

L'augment de la pressió defensiva de les nostres a la segona part i un major equilibri en l'aportació de tot l'equip, van resultar clau per mantindre el ritme durant els quaranta minuts, arribant un punt on Oliva no va poder seguir-nos encara que no van baixar els braços en cap moment, fent que el partit valgués la pena fins que va sonar la botzina final.

Les noies tancaran aquesta primera fase de la lliga a Pego aquest proper cap de setmana per, després de les Nadal, començar la seua participació a la fase d'ascens autonòmica.

Senior Masculí 1a Divisió

En categoria Senior Masculina 1a Divisió Nacional, Dénia Bàsquet va cedir la seua primera derrota a casa de la temporada davant un bon Jorge Juan de Novelda (62-73).

Des de l'inici l'equip visitant va deixar clar que volia imposar el seu ritme de joc al matx i de fet ho va aconseguir, generant els primers avantatges a favor seu en el transcurs d'un primer quart en què els de Bernardo Sanz no acabaven d'arrancar.

A base de defensa vam aconseguir frenar la bona dinàmica del nostre rival i mantindre-nos a l'aguait, encara que sempre vam anar per darrere al marcador fins al descans al que vam arribar amb set punts de desavantatge.

La reacció arribaria a la segona part. En un bon tercer quart aconseguim arribar a igualar el partit en ser capaços de mantindre la tensió en defensa que requeria el nostre rival, i començar a funcionar molt millor en atac on vam aconseguir ara si, generar molts més avantatges que vam saber aprofitar.

Però el nostre rival va mostrar la seua solidesa sumant en el moment clau de l'últim període bones accions a les dues parts del camp, amb les quals va obtindre una xicoteta diferència que acabaria sent decisiva.

No vam tindre fortuna en el darrer intent per revertir la situació, i en canvi les distàncies fruit dels riscos presos, es van ampliar fins a arribar al resultat final.

La derrota només és una ensopegada ja que l'equip seguix el seu camí cap a l'objectiu prioritari, que és mantindre la categoria sense el patiment del curs anterior.

La resta de resultats de la jornada permeten a més seguir somiant assolir una de les quatre places que donen accés en aquest grup a la fase d'ascens a Lliga EBA, la qual cosa és una motivació extra per al nostre jove equip i la prova del seu progrés en aquestes dues darreres temporades.

Per això seran fonamentals els propers compromisos a afrontar abans de l'aturada Nadalenca.

L'equip visitarà aquest proper diumenge Ontinyent, líder de la classificació, procedent de l'EBA categoria que va perdre la campanya passada, i disputarà dimecres 22 a Joan Fuster un dels dos partits que té ajornats, davant un altre rival de la part alta de la classificació com és Altea, ferm candidat a ocupar una d'aquestes places de privilegi al final de la lliga regular.

Sènior Masculí Preferent

L'equip Senior Masculí Preferent visitava la pista d'Alginet (76-64), un altre dels equips de la part alta de la taula, i ho feia conscient de la dificultat però amb ganes de rescabalar-se del mal partit jugat la setmana anterior.

L'actitud a pista va ser l'adequada des del principi tot i veure com els locals es distanciaven al marcador gràcies a les nombroses oportunitats que els oferia el seu rebot ofensiu.

Aconseguir mantindre el cap alt tot el temps ens va permetre aprofitar el moment oportú per retallar la diferència, fins al punt d'arribar al darrer quart amb moltes opcions per emportar-nos el partit.

Però en veure'ns a prop i estar esgotant-se el temps ens va portar a assumir més riscos en els instants finals, cosa que va provocar que la diferència final fos més voluminosa del merescut.

Els de Carlos Vila jugaran aquest dissabte a Joan Fuster davant Jesuitas Valencia, equip que marxa cuer i davant el qual ha d'assegurar un triomf que no el despengi de la zona temperada de la classificació.

Júnior Masculí Preferent

Derrota dimecres passat de l'equip Junior Masculí Preferent a Enguera (69-52) en un matx ben comxicotet en què ens va faltar resposta per reaccionar en els moments en què es va requerir. L'equip denier va començar malament, rebent un 8-0 d'inici que més endavant va recuperar. Però al segon període, la història es va repetir anant ja per darrere al marcador fins al final del matx.

Tot i així va seguir barallant, arribant al final de l'últim període encara amb opcions que desaprofitem en fallar cistelles fàcils, permetent als locals tancar el partit castigant-nos al contraatac en saber aprofitar els nostres errors.

Diumenge l'equip Junior Masculí Preferent tornava a citar-se, aquesta vegada a Joan Fuster, per rebre Picken Claret Blau, equip de la zona mitjana de la taula al qual en una gran trobada els de Rubén Velázquez van aconseguir derrotar (75-74). Partit emocionant que es va decidir en els darrers segons amb un tir lliure anotat.

Comencem molt bé el primer quart, corrent bé el contraatac per dominar al marcador. Ja al segon el nostre rival va començar a agafar-li el pols al matx i se'ns va acostar, però amb bones accions vam mantindre l'avantatge en arribar al descans.

Claret va passar a dominar a la segona part en eixir amb més intensitat i jugar amb velocitat, sent més directes al cèrcol.

Els deniers no van perdre la cara al partit i malgrat entrar quatre punts per sota en un últim minut que va ser una partida d'escacs des de les banquetes, es va acabar portant una victòria que reforça i molt la confiança del grup, i demostra una vegada més. que el treball que vénen realitzant és més que correcte, com que poden competir amb qualsevol en aquesta categoria.

Aquesta setmana es desplaçaran a Alginet per fer front a un partit important ja que en cas de vèncer, s'aproparien a la zona tranquil·la de la classificació.