El Sènior femení del DBC, primer a assolir la final de la Lliga Valenciana

26 de setembre de 2022 - 10: 37

El DBC SUMA Sènior Masculí Nacional va vèncer Xàtiva al pavelló de Joan Fuster (76-62) i jugarà la setmana que ve les semifinals de la Lliga Valenciana 2022 de categoria 1 Divisió. Després d'una bona arrencada de partit dels dianens, Xàtiva va aconseguir el comandament del marcador en dominar el ritme de joc, impedint que estiguessin còmodes sobre la pista.

Va costar molt igualar la seua intensitat i poder així entrar en partit, però van començar primer a treballar amb més criteri en defensa impedint-los ampliar el seu avantatge, i després amb paciència van acabar per superar-los en anotar a la darrera acció de la primera part (36-35).

Els de Bernardo Sanz i Pascual Miralles ja no donarien més opcions al rival. En un excel·lent tercer període amb la defensa i el domini dels taulers com a principals arguments, es va aconseguir assolir un primer avantatge de catorze punts, que els de La Costera van ser capaços de rebaixar arribant a l'últim període amb una diferència favorable de cinc punts (57 -52).

L'equip va tornar a concentrar-se i ràpidament va tornar a ampliar la distància a l'electrònic, sense haver de patir en els últims compassos del matx.

Tot un clàssic com Jovens Almassera serà el rival de l'equip en una eliminatòria programada a doble partit el cap de setmana que ve. El dissabte els valencians visitaran Joan Fuster, mentre que els nostres es desplaçaran diumenge a la seua pista amb l'ànim de tancar l'eliminatòria actuant com a visitants.

DBC Senior Femení

Gran victòria a Joan Fuster de l'equip DBC Senior Femení que va jugar un magnífic partit de principi a fi davant del CB Pedreguer (69-32). Des de l'inici la nostra defensa va ofegar les visitants, que no trobaven la manera d'anotar a la nostra cistella, mentre que el nostre atac, fluid i molt efectiu, aconseguia obrir ràpidament distàncies al marcador.

L'equip de Juan Luis Pérez va tindre energia per contestar tots els intents dels seus rivals de revertir la situació, mantenint un to altíssim de rendiment al llarg dels quaranta minuts.

Tot i els canvis patits per la plantilla durant l'estiu per la retirada de fins a sis components de l'equip, algunes de les quals havien integrat la columna vertebral de l'equip les últimes temporades, l'arribada de jugadores formades a la pedrera sumada al talent i experiència de les que continuen, fa que s'encari amb optimisme aquesta nova temporada.

L'equip, que descansarà la setmana que ve, disputarà el dissabte 8 d'octubre la gran final de la Lliga Valenciana a Novelda, seu prèviament designada per la FBCV, justament davant del Club local, Jorge Juan, que també ha aconseguit plaça per disputar-la.

DBC Senior Masculí Preferent

DBC Senior Masculí Preferent va disputar el seu segon partit de la Lliga Valenciana desplaçant-se a Pedreguer, rival que va acabar superant el Dénia en un igualat partit (88-77) i deixant-los així fora de les semifinals de la competició per bàsquet average en produir-se un triple empat del que sortim perjudicats.

No va poder ser, però no per manca de ganes, ja que els deniers van ser capaços de jugar a bon nivell durant la primera part que vam tancar cinc punts a dalt, després d'haver gaudit d'una renda màxima de deu punts d'avantatge.

A la segona part, els locals van augmentar el nivell defensiu, cosa que va dificultar la bona circulació de pilota, fent que baixés el percentatge d'encert exterior a l'equip denier. Després d'igualar el matx, van aconseguir una renda de set punts amb què van tancar el tercer període (65-59).

Després van saber defensar aquest avantatge, que només van ampliar al final fruit del desencert en els últims intents del Dénia per acostar-nos al marcador.

D'aquesta manera finalitza la participació en aquesta edició de la Lliga Valenciana quan resten tres setmanes per a l'inici de la competició oficial del curs 2022/23, per la qual cosa els de Carlos Vila concertaran alguna trobada amistosa més per tal de tancar-ne la preparació.

DBC Junior Femení

L'equip DBC Junior Femení es va imposar dimecres passat a domicili en una competida trobada a CB Pedreguer (55-68) al primer derbi de la temporada, dins de la tercera jornada de la Lliga Valenciana que els dos clubs aprofiten per assolir la posada a punt de cara a linici de la temporada. El primer quart va ser dominat per les locals, que van finalitzar amb sis punts d?avantatge.

A partir del segon la bona defensa i el ritme de joc més gran va permetre que retallessin l'avantatge i van arribar al descans dominant-los amb cinc punts de marge.

Pedreguer va prémer molt a la segona part apropant-se perillosament, però els deniers van saber mantindre la calma per estar sempre per davant al marcador, aprofitant bé els atacs en què es decidia el partit per tancar el matx amb un avantatge més folgat del que es va veure sobre la pista.

Gran esforç de totes les jugadores de Juan Luis Pérez, que van aconseguir un merescut triomf que els acosta a la final d'aquesta edició de la Lliga Valenciana.

L'equip DBC Junior Femení tornava a jugar diumenge enfrontant-se en aquesta ocasió a Joan Fuster al potent San Blas d'Alacant (41-90) que des del principi va mostrar un nivell de joc inabastable. Les noies del Dénia van ser incapaços de parar els seus 1 contra 1 i de defensar els talls a cistella, mentre que en atac patien per aconseguir fer circular la pilota buscant generar avantatges.

Per descomptat, les noies de Juan Luis Pérez intentaran treure les millors conclusions d'aquest matx i treballaran amb l'objectiu d'acostar-se a aquest altre nivell de joc incrementant el seu esforç a totes les facetes del joc.

L'equip tancarà la primera fase de la Lliga Valenciana desplaçant-se a Alcoi el cap de setmana que ve. Una victòria suposaria l'accés a la gran final de la competició, programada al pavelló de Novelda el proper dissabte 8 d'octubre.