El DBC Suma Nacional perd en un partit de les eliminatòries pel títol

08 de maig de 2023 - 09: 30

Al Dénia Bàsquet SUMA Senior Masculí 1 Nacional la combinació de resultats de la darrera jornada de la competició regular el portava a enfrontar-se amb el Pilar de València a l'eliminatòria de vuitens de final d'ascens a la Lliga EBA.

Els valencians van ser el millor equip dels 28 que van integrar aquest curs la categoria. Van acabar primers del grup A amb només tres derrotes a les vint-i-sis jornades disputades, per les cinc de La Vila al Grup B, amb dos partits menys jugats a més per la retirada de Benifaió.

Això els convertia en favorits per superar no només aquesta primera cruïlla, sinó també per plantar-se a la final a quatre del mes de juny on es decidiran definitivament els tres ascensos de categoria.

Tot i això, en esport no sempre es compleixen els pronòstics i els jugadors d'Eduardo Clavero i Pascual Miralles van posar tot de la seua part perquè fos així. Una arrencada de partit senzillament espectacular va sorprendre el rival a qui vencien amb claredat al final del primer quart (23-9).

Un pavelló ple recolzava l'equip a cada jugada i el portava a volar per intentar aconseguir el bonic objectiu d'arribar amb opcions al segon partit.

Estava clar que no seria tan fàcil i que tard o d'hora, El Pilar reaccionaria mostrant el seu veritable nivell. Però la veritat és que els deniers començaven el segon període en la mateixa dinàmica i l'únic que aconseguien amb la millora era que no creixés l'avantatge.

Només en els darrers compassos de la primera part van aconseguir amb un triple final, baixar dels 10 punts de diferència (33-25).

Els de Dénia van començar a patir en la rotació quan a la segona part als problemes de faltes personals, algunes per fer-les valorar als col·legiats, i les baixes per problemes físics per a aquesta trobada de Bernat Sanz i Jordi Ruíz, es van sumar les lesions de Joan Roselló i Pablo Castera.

El Pilar va carregar el rebot al tercer quart i va pujar la intensitat defensiva. Ja ficats en dinàmica de partit van començar a mostrar el seu veritable potencial, llimant un poc més la diferència que en finalitzar el període era encara de quatre punts.

Els 10 darrers minuts van seguir el mateix guió. El Pilar va tindre finalment premi a la seua insistència i es va posar per primera vegada per davant al marcador quan quedaven cinc minuts per al final.

Van tindre fins i tot oportunitats en aquell instant per distanciar-se, però vam treure forces de feblesa per impedir-ho i vam aconseguir entrar a l'últim minut amb un punt d'avantatge al marcador.

Un triple dels valencians a 35 segons del final, en una acció en què la pilota podria haver eixit prèviament fora, va posar el resultat final al marcador (59-61).

Encara que a cinc segons per acabar, els de Dénia van disposar de l'última possessió per empatar o fins i tot acabar vencent, la pilota no va voler entrar, acabant el primer matx de la sèrie amb derrota en un disputadíssim i emocionant matx.

Des del Club agraeixen el suport de tots els aficionats que es van donar cita al pavelló i desitgen una ràpida recuperació als lesionats, entre els quals també hi va haver un integrant de l'equip visitant.

La trobada de tornada està programada per diumenge que ve, 14 de maig, a les 19 hores al pavelló del Col·legi del Pilar de València, en què es decidirà l'eliminatòria.