DBC SUMA 1 Nacional cau derrotat davant la Vila, líder de grup de la categoria

24 de gener de 2023 - 17: 23

L'equip SUMA 1 Nacional del Dénia Club de Bàsquet va caure derrotat en la visita a la Vila amb una puntuació final de 77-55. Es tracta del líder del Grup B de la categoria, contra qui es van disputar el partit que tancava la primera volta de la lliga regular.

Els dos primers quarts van ser de completa igualtat. Tots dos equips cometien molts errors fruit de la intensitat amb què es defensava. A les zones regnava l'equilibri, cosa que feia molt difícil preveure el que poguera passar després del descans, al qual s'arribava amb un mínim avantatge dels amfitrions (32-29).

Els locals van pujar les línies defensives en el tercer període i van generar dubtes en la circulació de la pilota dels de Dénia. Van saber aprofitar les pèrdues per obrir una bretxa al marcador que resultaria definitiva, i també van contribuir els pobres percentatges en atac en aquests minuts.

Eduardo Clavero i Pascual Miralles van aconseguir que l'equip tornés al partit en l'últim període, però el rival ja no faria més concessions, certificant la seua victòria per consolidar-se com a primer classificat del grup de manera folgada al final de la primera volta de la competició .

La setmana que ve l'equip afrontarà un difícil desplaçament a Onil, equip en clara línia ascendent. La lliga està tremendament igualada. Cada partit pot resultar determinant per al seu desenllaç, fent a qualsevol pujar o baixar esglaons a la classificació de manera brusca, atesa l'escassa diferència de punts existent entre pràcticament tots equips participants.

DBC Senior Femení Preferent

Per la seua banda, l'equip DBC Senior Femení Preferent va començar per fi la seua participació a la segona fase de la temporada, i ho va fer imposant-se a Joan Fuster a CB Tavernes en un igualat partit que només es va resoldre en els seus últims compassos (49-35) .

Van eixir molt concentrades en defensa i van aconseguir forçar moltes errades a les rivals. Van poder així córrer ràpides transicions que van permetre obrir una important distància al marcador al final del primer quart (21-8).

Però a partir del segon, les valencianes van demostrar el seu veritable potencial. Van encertar a eixir de la pressió i van millorar molt els seus percentatges, per anar de mica en mica retallant les diferències fins a deixar-les en només tres punts en arribar al descans (26-23).

El mateix guió es va repetir durant el tercer període, amb la igualtat com a nota predominant i els dos equips bolcats en defensa per limitar les opcions del rival. S'aconseguien així els últims deu minuts del matx amb les espases enlaire i tot per decidir (35-30).

En aquell moment culminant, les de Dénia van tindre les idees més clares que els seus rivals, aconseguint imposar el seu ritme de joc, assegurant així el triomf en un complicat partit. En els darrers compassos fins i tot va créixer més la diferència, donant-se un resultat final que no es correspon en absolut amb allò viscut sobre el terreny de joc al llarg dels quaranta minuts.

les de Juan Luis Pérez visitaran la setmana que ve la pista del Verger, rival davant el qual intentaran seguir agafant to després d'una llarga parada d'un mes sense haver pogut competir.

DBC Senior Masculí Preferent

Finalment, DBC Senior Masculí Preferent es va veure superat de manera clara per Horadada, un dels equips més sòlids que han passat pel pavelló de Joan Fuster des de començament de temporada (58-102).

Les opcions per poder competir contra aquest rival passaven per ser consistents en la faceta defensiva, no deixant-los jugar amb facilitat a prop de la cistella. No van poder complir aquesta premissa i ho van pagar car davant un equip potent que va justificar amb escreix el perquè dels seus bons resultats.

Tot i els diferents plantejaments defensius proposats des de la banqueta per Carlos Vila, els visitants no van trobar cap oposició, sent capaços tant d'anotar des de la distància quan millor protegien els de Dénia la zona com a prop del cèrcol després de guanyar l'esquena.

Tot i això, van tindre moments de lucidesa tant en atac com en defensa que, almenys, els van animar a mantindre el cap alt fins a sonar la botzina final.

La setmana que ve arrancarà la segona volta de la lliga que afrontaran amb més coneixement de causa al ser sabedors ara del nivell dels contendents. La visita d'Elx BC a Joan Fuster ha de marcar per als deniers la necessària tornada a les bones dinàmiques que els tornin a la zona temperada de la classificació.