Bon cap de setmana per al Dénia Bàsquet, on alguns equips es van estrenar després de l'aturada

07 2021 abril - 13: 14

Tres mesos i mig després de l'últim partit disputat per l'equip sènior femení de l' Dénia Bàsquet, Les noies de Juan Luis Pérez van poder reprendre la lliga un cop autoritzat per la Conselleria de Salut el retorn de les competicions de caràcter autonòmic.

L'equip va fer un partit molt seriós contra el Teulada, mantenint un bon nivell en tots els quarts tant en defensa com en atac, sense donar cap opció en cap moment a les amfitriones. Teulada es refugi en zona 2-3 per intentar frenar les primerenques diferències aconseguides en l'arrencada de el partit, però l'encert en el triple i la defensa deniera van permetre dominar amb autoritat ampliant de mica en mica l'avantatge en el marcador fins al final de la trobada.

La FBCV planteja tancar la primera fase de la competició d'aquesta temporada abans de diumenge 11 d'abril, de manera que tots els equips hauran de jugar els seus partits pendents en els pròxims dies, per des del cap de setmana de el 18 d'abril iniciar la fase de campionats que determinarà tant els ascensos a categoria Nacional com els títols de cadascuna de les categories en disputa, denominades Autonòmica i Preferent.

L'equip tancarà per tant la primera fase diumenge que ve enfrontant-se en Joan Fuster a l'equip d'Ondara. Una victòria garantiria la primera plaça de grup i li donaria accés a lluitar per l'ascens a lliga Nacional.

Sènior masculí 1ª zonal: Altea B 64-79 Dénia Bàsquet

L'equip Sènior Masculí 1r Zonal reprenia la competició interrompuda per la pandèmia el passat 20 de desembre.

La gran incògnita radicava en comprovar en quin estat tornava l'equip a l'activitat després d'una interrupció tan prolongada, ja que en aquest temps tampoc s'ha permès el desenvolupament d'entrenaments col·lectius, fins fa tot just unes setmanes.

La primera part de la trobada va confirmar que tots dos equips estaven mancats de rodatge, acumulant més imprecisions de les desitjades.

Ja en la segona part, l'equip dianense va treure partit de la seua menor desgast físic gràcies a les moltes rotacions ordenades des de la banqueta, el que es va traduir en ràpides transicions que van començar a inclinar la balança de la banda dels Carles Vila.

Aquesta frescor sumada a un notable encert en el tir exterior, els van portar a aconseguir una diferència de 10 punts, renda que van poder, no sense dificultat, mantindre fins al final.

La victòria consolida a l'equip, a falta de quatre partits, en la part alta de la lliga.

Sènior masculí 1ª zonal: Dénia Bàsquet 77-70 Sax

Trobada disputat el diumenge al matí al pavelló de Joan Fuster, tot just quinze hores després de el partit que l'equip havia jugat la vesprada anterior, contra un exigent rival com Sax de característiques similars a les dels deniers, que comptava amb l'avantatge de nostre esforç que sens dubte ens va restar frescor.

Malgrat aquest handicap acceptat de bon grat per facilitar el desplaçament al nostre rival donada la premura de dates per jugar partits pendents disposada per la FBCV, el partit va arrancar amb un joc força dinàmic per part dels dos equips.

Després d'un inici molt igualat, seria a principi del segon quart quan els de l'Dénia van aprofitar que els visitants baixaven un poc el seu ritme per endossar un parcial de 11-0.

Sax però, poc a poc, va tornar a ficar-se en partit arribant a la fi de la tercera cambra manant per un punt en el marcador.

Un bon parcial en l'arrencada de l'últim quart (+12) els va concedir un avantatge que semblava que anés a ser suficient. Els visitants, però, van seguir treballant, i amb encert des del triple es van acostar a quatre punts dins de l'últim minut, però ja no van tindre més opcions per culminar la remuntada.

La lliga està molt oberta amb molts equips amb opcions de passar a la segona fase en el grup que lluitarà per l'ascens. La primera volta de la lliga ha de concloure abans de l'25 d'abril, dividint després els equips de cada un dels quatre grups de 1r Zonal en dues unitats, jugant una lligueta a una sola volta els set primers classificats a la recerca de l'ascens a Preferent i la resta per la permanència.

A l'equip de Carlos Vila li resten dues difícils sortides a les pistes d'Oliva i Enguera, i un sol partit a casa no menys complicat contra Xàtiva, equip amb qui actualment comparteixen liderat a la classificació.

Aleví femení nivell 2: Pedreguer 43-57 Dénia Bàsquet 09

En una jornada com la passada, de retorn a les competicions, poc importava el resultat que s'obtinguera en comparació amb la gran il·lusió que desprenien els dos equips, que combinada per un cert nerviosisme va fer que es jugués més amb el cor que amb el cap en moltes fases de la trobada.

Les locals van eixir a per totes a l'estar en joc la classificació per a la segona fase de la lliga, per la qual cosa es va poder viure un partit tremendament igualat i carregat d'emoció, que no es va decidir fins a l'últim quart.

En els últims minuts, un parcial favorable (+8) a les noies de Carlos Vila va acabar decantant la victòria i donant matemàticament el liderat a l'equip.

Només resta jugar una jornada per tancar la primera fase i després des del 9 de maig disputaran la lligueta d'ascens en grups de quatre equips, que donarà pas a les eliminatòries finals.

Sènior masculí nacional: Il·licità 83 - Dénia Bàsquet 42

Primer quart molt igualat amb alternança en el domini en el marcador per part dels dos equips, en què els de Bernat Sanz van estar molt encertats en atac i intensos en defensa, sent així capaços de plantar cara a uns locals que són aspirants a l'ascens a Lliga EBA aquest curs.

En el segon quart l'equip local va pujar la intensitat i, tot i que va començar a aconseguir curtes avantatges, els deniers van ser capaços de mantindre-se en el partit a l'jugar amb disciplina sobre la pista treballant tots units.

Després del descans, però, l'augment de l'domini local de manera més clara, va fer que no foren capaços de mantindre el to, i el pitjor va ser que van desaparèixer de la pista permetent l'equip local jugar a plaer. Un cop més es va deixar de jugar col·lectivament el que va conduir al fet que baixessin més els seus percentatges, portant-los a una dura derrota de la qual una vegada més no podran fer res més que aprendre.

A destacar el debut de l'júnior Pablo Castera amb l'equip realitzant un excel·lent treball sobre la pista.

Junior masculí autonòmic: Dénia Bàsquet 44-69 Fundació Lucentum

Partit comxicotet en moltes fases en què el Dénia Bàsquet va donar la cara davant un equip superior com és Lucentum d'Alacant, amb molt bones accions en ambdues parts de camp.

Van començar la trobada manant al marcador fins al minut 14, moment en què els visitants van pujar el seu ritme de joc i van començar a fer més mal sota la cistella amb segones i terceres opcions fruit de la seua superioritat física.

A la segona part la diferència va arribar als vint punts, però l'equip va tindre capacitat de reacció rebaixant-la a falta de cinc minuts fins a tretze punts gràcies a una gran actitud i activitat defensiva.

Un últim parcial de 0-10 en els dos últims minuts va deixar el resultat final en una diferència segurament més gran del que van merèixer, que no deixa apreciar el treball desenvolupat pel grup sobre la pista.

El partit va estar interromput durant quaranta minuts per la greu lesió en el segon quart de l'excel·lent jugador visitant Carlos Esquiva en una acció de joc. de el club amfitrió ha lamentat els fets i li va desitjar una ràpida recuperació que li permeti tornar el més aviat possible a les pistes de joc per seguir gaudint amb aquest esport.