Andrea Fernández va aconseguir plaça directa per al ProTour 2019 de Triatló

02 d'octubre de 2019 - 11: 36

La triatleta deniera Andrea Férnandez va aconseguir obtindre la plaça directa per participar en el primer ProTour 2019 del triatló femení espanyol, després d'acabar en la 22 posició en la seua participació en el Campionat d'Espanya Elit celebrat a La Corunya.

La triatleta deniera, que va guanyar el classificatori de Melilla d'aquest any, va participar en la categoria elit femenina en la qual es donaven cita les 70 millors triatletes del nostre país.
La prova va començar a les 16 hores al port corunyès, les participants van haver de fer 1.500 metres de natació, seguits de 40 km de bicicleta a 7 voltes a un circuit urbà i finalment 10 km de cursa a peu.

Andrea, que va realitzar una gran prova amb un segment de natació molt ràpid en el qual no va quedar despenjada, va prendre la iniciativa agafant el comandament d'un segon grup ciclista un poc despenjat de les grans triatletes, tirant fort per no perdre molt de temps pel que fa a la cap de carrera.

En finalitzar el segment ciclista, es va calçar les sabatilles acompanyada d'un nombrós grup per realitzar els 10 km de cursa a peu i entrava a la meta de la Plaça Maria Pita en la posició 22 amb un temps de 2 hores 9 minuts i 39 segons.

El ProTour 2019 se celebrarà a Pontevedra els dies 12 i 13 d'octubre, una competició que organitzada per la Federació Espanyola de Triatló i que reunirà els 40 millors triatletes masculins i femenins.

Confirmen la seua participació els campions mundials absoluts Javier Gómez Noia i Mario Mola, el campió de l'món Sub 23 de l'enguany Roberto Sánchez Mantecón, així com els internacionals Fernando Alarza, Antonio Serrat, Sara Pérez, Ana Godone i Tamara Gómez. Un gran cartell per a una excel·lent prova en un format diferent.

Dissabte es realitzaran dues proves Supersprint seguides en les que, en cada segment finalitzat, s'aniran eliminant als últims 5 triatletes per quedar sol 15 en l'última carrera. Diumenge es realitzen dues proves amb 20 triatletes en cadascuna d'elles i els 10 millors disputaran una gran final. Esperem que Andrea pugui arribar-hi, molta sort.